DBP Van’da 5’inci olağanüstü kongresini gerçekleştirdi. Yapılan olağanüstü kongrede tek liste ile yapılan seçimde DBP İl Eşbaşkanlığı'na Murat Sarısaç ve Şevin Şeker seçildi. DBP il kongresinde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 5 Eylül'de başlayacak açlık greviyle Öcalan üzerindeki tecridi kıracaklarını belirterek, “Açlık grevi etrafında demokrasi ve özgürlük mücadelesi vererek kenetlenelim.” Diye konuştu.

 

Van'da DBP İl Örgütü 5'inci Olağan Kongresi yapıldı. Diren Düğün Salonu'nda yapılan kongreye, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP Van milletvekilleri, HDP ve DBP il eşbaşkanları, Van Büyükşehir Belediye eşbaşkanları ile ilçe belediye eşbaşkanları, STK temsilcileri ve partililer katıldı. Kongre öncesi güvenlik önleminin alındığı alanda vatandaşlar kontrol noktalarından geçerek salona alındı. Polisin kontrol noktası dışında parti teşkilatı da bir kontrol noktası oluşturdu. Polis noktasından geçenler parti tarafından seçilen görevliler tarafından da kontrol edildi. Kongrenin yapıldığı salona, Abdullah Öcalan’ın posterleri dışında Cizre Halk Meclisi eşbaşkanları Asya Yüksel ve Mehmet Tunç ile çatışmalarda ölen birçok örgüt mensubunun posteri asıldı. Solunun dört bir yanına ise "Biz anneyiz barıştan yanayız", "Yaşasın tüm ezilen halkların ve emeğin demokratik dayanışması', "Ekin Wan'ın çıplak bedeni onurumuzdur" yazılı pankartlar asıldı.

 

ACAR: SANMAYIN DBP YALNIZDIR

Yapılan saygı duruşunun ardından divan üyeleri seçildi. Daha sonra çatışmalarda ölen örgüt mensuplarının hayatlarını anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. DBP'nin bir yıllık faaliyet raporunun açıklanmasının ardından konuşan DBP Van İl Eşbaşkan Vekili Nazmiye Acar, parti yöneticilerinin tutuklandığını ve gözaltına alındığını ifade ederek, “DBP olarak Van'da 13 belediye sahibiz ve 26 seçilmişimiz tutuklanmıştır. Sanmasın ki bu halk kendi değeri ve emeği olan DBP'yi bırakır. DBP asla yalnız değildir " ifadelerinde bulundu. Acardan sonra kürsüye çıkan HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, gündeme dair Kürtçe kısa bir konuşma yaptı.

 

TUNCEL: KENDİMİZİ ZAFERE KİLİTLEYECEĞİZ

Son olarak konuşan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ise, zorlu bir süreçten geçtiklerini dile getirerek, “Zor dönemlerde sorumluluk almak kolay değildir. Önemli olan zor dönemlerde yan yana durmak ve mücadelenin yükselmesi içinde çok önemlidir. Bu dönem özgürlüğün ve başarmanın dönemi olacak. Bu kongre ile bizler kendimizi başarıya ve zafere kilitleyeceğiz. Bizler DBP olarak bu tarihi görev sorumluluğu yerine getirmek zorundayız.” dedi.

 

“BELEDİYELER HALKIN BELEDİYELERİDİR”

Belediyeler yönelik kayyum atanmasının önünü açan yeni düzenlemeye dair açıklamalarda bulunan Tuncel, “KHK ile halkın seçtiği iradeleri yok sayıp kayyum atayacak. Türkiye Terörle Mücadele Yasası Kürt ile mücadele yasası olmuştur. Özgürlük, demokrasi, barış istediğinde de teröristsindir. Belediyeler halkın belediyeleridir. Belediyeler halka hizmet içindir. Bu kayyımlara halkımızın izin vermemesi gerekiyor. Bu belediyeler halkın belediyeleridir. 106 belediye DBP belediyesidir. Seçilmişlerimizde kayyuma karşı direnecektir. Kürdün tüm kazanımlarına saldırı yapıyorlar. Kürtler kendi kaderimizi belirlemek istiyoruz. Bizler 2005 yılından bu yana demokratik özerkliği tartışıyoruz. Son olarak da tüm Kürt halkı özyönetimlerini ilan ederek devletin politikalarını yok saydı.” Diye konuştu.

 

TUNCEL: ÇÖZÜM KÜRDİSTAN HALKINDADIR

Abdullah Öcalan'ın hayatından endişe duyduklarını kaydeden Tuncel, “Kürt halkı Sayın Öcalan'da 15 Temmuz'dan bu yana haber alamıyorlar. İmralı'da bir müdahale olduğu söyleniyor. 5 yıldır avukatları ile görüşmüyor. 15 Temmuz'dan bugüne de haber alamıyoruz. Sayın Öcalan Ortadoğu'da umudun adıdır. Bizler yapacağımız mücadele ve eylemlilikle bu krizi aşabiliriz. AKP hükümetinin elinden kilidi almak için biz mücadele edeceğiz. Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kırmak için açlık grevi yapıyoruz. Bu grev etrafında demokrasi ve özgürlük mücadelesi vererek kenetlenelim. AKP'nin ajandasında çözüm yok, zulüm ve ölüm var. Çözüm AKP'de değil Kürdistan halkındadır.” İfadelerine yer verdi.

 

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimlerde DBP İl Eşbaşkanlığı'na Murat Sarısaç ve Şevin Şeker seçildi. 

Editör: TE Bilisim