HDP Van Milletvekilleri, DBP ve HDP’den oluşan bir heyet Van 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya’yı ziyaret etti. Yapılan ziyaretten dolayı heyete teşekkür eden Kaya, “Bizler bir şey yaptığımızdan ya da her hangi bir suçtan bu cezaları almıyoruz. Maalesef karşımızda gerçek bir faşist dahi yok, olan faşistler bile çakma faşistlerdir” dedi.

 

DBP ve HDP heyetinden oluşan bir heyet KCK ana davasından tutuksuz yargılanan ve Van 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya’yı ziyaret etti. Aralarında HDP Van Milletvekilleri Tuğba Hezer ile Nadir Yıldırım’ında bulunduğu DBP ve HDP heyetini Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya karşıladı.

 

ARAS: HİTLERVARİ UYGULAMALARDAN KORKMUYORUZ

Başkanlık makamında eşbaşkanlar ile görüşen heyet adına konuşan DBP Van İl Eşbaşkanı Münir Aras, mahkeme tarafından Kaya ve diğer Kürt siyasetçilerine dönük verilen hapis cezasının kabul edilemez olduğunu, verilen cezaların tamamen Kürt halkını ve seçilmişlerini sindirmeye dönük uygulamalar olduğunu ifade etti. Kürt halkının asla Hitlervari uygulamalardan korkmayacağını ve geri adım atmayacağını kaydeden Aras, Kürt halkının verilen hukuksuz karara çok iyi bir cevap vereceğini söyledi.

 

KAYA: KARŞIMIZDA ÇAKMA BİR FAŞİST GÜÇ VAR

Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya ise, kendilerine verilmiş olan hapis cezasının hukuksuz olduğuna dikkat çekerek, bölge de sokağa çıkma yasağı ile birlikte yaşanılan acı ve gözyaşına değindi. Kendilerine verilen hapis cezaları ile inandıkları davadan vazgeçemeyeceklerini belirten Kaya, cezaevleri ile tanışık olan halkın Kürtler olduğunu ve cezaevlerinin kendileri için ikinci bir ev olarak gördüklerini ifade etti. Kaya,” Bizler bir şey yaptığımızdan ya da her hangi bir suçtan bu cezaları almıyoruz. Maalesef karşımızda gerçek bir faşist dahi yok, olan faşistler bile çakma faşistlerdir. Bu tür faşist yaklaşımlardan yılmayacağız. Mücadelemizi başarıya ulaştırana kadar devam edeceğiz” dedi. 

Editör: TE Bilisim