Ömer Faruk TOKTAŞ-Şehrivan


 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Başkanı Musa İtah Van halkını DBP İl Binası’nda düzenlediği basın açıklaması ile IŞİD çetesine karşı Rojava Halkı’nın yanında olmaya ve Ramazan Ayı’nda verilecek fitreleri Rojava’ya göndermeye davet etti. 19 Temmuz tarihinin Rojava devriminin 2. Yıl dönümü olduğunu ve gerek bugün içerisinde gerek de arifesinde düzenlenecek olan programlara tüm Van halkının destek vermesi gerektiğini savunan İtah Ramazan Ayı’nın bu tür dayanışma duygularını pekiştirecek bir aracı olduğunu vurguladı. Rojava’da bulunan halkın gözler önünde olan çaresizliğine bir kez daha dikkat çeken İtah “Rojava’da bugün ne bir ekmek ne de su bulunamıyor. Bugün yapılacak en büyük ibadetlerden biri Rojava’da ki bir çocuğun karnını doyurmaktır. Fitre, zekât gibi yardımların çoğunu hak eden birincil kişiler Rojava’da yaşayan halktan başkası değildir. Bu yüzden fitre ve insanlık namına yapılan bütün yardımların Rojava’ya aktarılması için çalışmalar yürütülmelidir.” Dedi.

‘GÜN DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA GÜNÜDÜR’

Ramazan Ayı’nın Rojava konusunda oluşturulacak duyarlılıkta önemli bir yere sahip olduğunu belirten İtah “19 Temmuz Devrimi’nin 2. Yılına yaklaşırken bu devrimi büyük bir onur mücadelesi ile 2 yıldır sürdüren Rojava halkını selamlıyor bu devrimi şimdiden kutluyorum. Yine devrimin ikinci yılı yaklaşırken vahşette sınır tanımayarak Rojava halkı üzerine vahşice saldırılarda bulunan IŞİD örgütünü İslami değerlerin arkasında bu pis işleri yürüttükleri için kınıyoruz. Rojava halkı ile dayanışma konusunda Kobani halkını desteklediğimizi ve maddi manevi her anlamda bu halklar ile birlikte olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Ayın 18’ini yani 19 Temmuz devriminin yıldönümü arifesini Van halkı olarak gece saat 11 sıralarında Kobani sınırına gideceğiz. Bütün halkımızı şimdiden Kobani onur mücadelesini ve Ortadoğu mücadelesini sahiplenmeye davet ediyoruz. Yine ayın 19’unda Merkez’de Rojava devriminin yıldönümünü kutlamak adına bir şölen havasında geçecek programda halkımız ile bir araya geleceğiz. Hem Rojava’ya gidiş programımızı desteklemek hem de Rojava Devrimi’ni kutlama programımıza tüm halkımızı davet ediyoruz. Yine Ramazan olması itibariyle Rojava’ya sahip çıkılması gerektiğini buradan vurgulamak istiyorum. Ramazan Ayı insanların yardımlaşmayı ve kardeşliği pekiştirmesi adına önemli bir aydır. İşte bu yüzden biz sadece Kürt halkının değil tüm vicdan sahibi insanların ve Müslümanların Rojava’ya destek olmaları gerektiğini buradan vurgulamak istiyoruz. Yurtseverliğin ve vicdanı duyguların yapılması gereken konusunda gerektirdiği şey budur.” Diyerek ekledi.

‘ROJAVA’YA YARDIM EN BÜYÜK İBADETTİR’

Ramazan Ayı’nda verilecek fitrelerin ve yapılacak bağışların Rojava’ya yapılması konusunda çağrıda bulunan İtah “Rojava’da bugün ne bir ekmek ne de su bulunamıyor. Bugün yapılacak en büyük ibadetlerden biri Rojava’da ki bir çocuğun karnını doyurmaktır. Fitre, zekât gibi yardımların çoğunu hak eden birincil kişiler Rojava’da yaşayan halktan başkası değildir. Bu yüzden fitre ve insanlık namına yapılan bütün yardımların Rojava’ya aktarılması için çalışmalar yürütülmektedir. Şu anda yürütülen geleneksel bir çağrıdır. Bu çağrıya tüm Ortadoğu insanları ve halkımızı kulak vermelidir. Oralarda akan kana vurdumduymazlık göstermek bize yakışmaz. Bu kana dur demeyi bilmek ve durdurulması için destek vermek bütün Ortadoğu’nun sorumluluğudur. Bugün dini ve insani değerlerimiz tartışılır hale gelmiştir. Özellikle Van ve Kuzey Kürdistan halkını seferberlik ruhu ile Rojava’yı sahiplenmeye davet ediyorum.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim