Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Eş Başkanı Münir Aras, 7 Haziran seçimlerinde sonra ülkenin bir savaş sürecinin için sürüklendiğine dikkat çekerek savaş konseptinin ateşkes kararlarına rağmen her gün biraz daha genişletildiğini belirtti. Aras, Van halkını 1 Kasım’da HDP’ye destek vermeye çağırdı.

 

Van’da süren siyasi soykırım operasyonlarını protesto etmek amacıyla DBP İl binasında düzenlenen basın toplantısına DBP Van İl Eş Başkanı Münir Aras ve HDP Van İl Yöneticileri katıldı. Basın toplantısında konuşan DBP Van İl Eş Başkanı Münir Aras, “ Suruç katliamıyla başlayan özel savaş konsepti Gewer, Silopi, Cizre, Silvan’da sürmüş, son olarak Ankara’ya barış talebi için giden 102 insanımızın katledilmesiyle farklı bir boyuta taşınmıştır. AKP hükümeti şehirlerde de siyasi soykırım operasyonlarını sürdürüyor. Van’da  Halkımızın iradesiyle seçilmiş 3 belediye başkanımızı tutuklayan ve birini de görevden uzaklaştıran AKP zihniyeti halkımıza yönelik gözaltı furyasını da sürdürüyor.” Dedi.

 

Geçtiğimiz gece saatlerinde İpekyolu  İlçesine bağlı Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi ile Erciş ilçesinde sabaha karşı çok sayıda zırhlı araç eşleğinde özel harekât polisleri tarafından yapılan eş zamanlı  ev baskınlarında  aralarında DBP Erciş İlçe Eşbaşkanı Şevket Ulugana, Erciş Belediyesi Meclis Üyesi Mecit Sargut ile Mustafa Akyüz, Habip Abi (34), Rıza Acar ve Şaban Abi isimli  vatandaşların gözaltına alındığını aktaran Aras, “Bizler AKP’nin bu faşist saldırılarına karşı her şartta mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu mücadelenin en önemli süreçlerinden biri de önümüzde ki 1 Kasım seçimleri olacaktır. Halkımıza yönelik topyekûn bir saldırı konseptini devreye sokmuş olan AKP hükümetine en büyük cevabımızı seçim sandıklarında vereceğiz. Barış ve özgürlük talebi için gittikleri Ankara’da bombalı saldırıyla katledilen arkadaşlarımızın uğruna yaşamlarını feda ettikleri barışı gerçekleştirerek onların anısına bağlı kalacağız.” Diye konuştu.

 

Aras konuşmasını şöyle tamamladı: “Ülkemize 13 yıldır her türlü katliamı dayatan AKP hükümetine karşı 7 Haziran’ın ardından  1 Kasım seçimlerinde daha büyük bir ders vereceğiz ve AKP mutlaka bir tabela partisine dönüşecektir. Bu anlamda DBP olarak, 1 Kasım’da seçimlerinde HDP ile birlikte olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Türkiye’de yaşayan herkesi 1 Kasım seçimlerinde AKP’ye karşı yekvücut olmaya ve tek adam diktatörlüğüne son vermeye çağırıyoruz.” 

Editör: TE Bilisim