Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit politikası Dem-Genç’li kadınlar öncülüğünde gerçekleştirilen ‘Önderliğine Sahip Çık’ kampanyası etkinlikleri kapsamında düzenlenen meşaleli yürüyüş ile protesto edildi.

 

Dem-Genç’li kadınlar öncülüğünde Türkiye ve bölgede gerçekleştirilen “Önderliğine Sahip Çık” kampanyası nedeniyle Van’da da Feqiyê Teyran Parkı’ndan İki Nisan Kavşağı’na kadar düzenlenen meşaleli ve erbaneli yürüyüşe DBP Van İl Eş Başkanları Hamiyet Şahin, Miraz Çallı, HDP Van İl Eş Başkanları Derya Havya, Veysi Dilekçi, Belediye Eş Başkanları, Barış Anneleri Meclisi, KJA, MKM Van sanatçıları ile vatandaşlar katıldı. MKM’li genç kadınların da erbaneleri ile eşlik ettiği yürüyüşte kadınlar, üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının bulunduğu “Özgürlüğün Özgürlüğümüzdür” yazılı büyük pankartı ve dövizleri taşındı.

 

ŞAHİN: MÜZAKERE SÜRMELİ

Yürüyüşün ardından İki Nisan Kavşağında konuşan DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınayarak bir an önce tecrit uygulamasının sonlandırılması çağrısında bulundu. Şahin, çözüm sürecinin hükümet ve Cumhurbaşkanı tarafından durdurulduğunu belirterek sürecin artık kaldığı yerden yürümeyeceğini, yürümesi için Öcalan’ın koşulsuz şartsız özgürlüğünün sağlanması ve eşit koşullarda müzakerenin sürmesi gerektiğini kaydetti.


 
ŞEHRİVAN HABER – ORHAN AŞAN
Editör: TE Bilisim