HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, İmralı heyetinin PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşmek için başvuru yapacağını belirterek, "Silahlar konusunda çağrı yapacak olan Öcalan’dır ve o da İmralı’da bekliyor" dedi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, İmralı heyetinin Öcalan'la görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvuru yapacağını açıkladı.

 

Demirtaş, "Silahlar konusunda çağrı yapacak olan Öcalan’dır ve o da İmralı’da bekliyor. Sayın Davutoğlu bunu istiyorsa, işte heyetimiz İmralı’ya gitmek için bekliyor" ifadelerini kullandı.

 

Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“HDP olarak sürecin kaldığı yerden devam etmesi gerektiğine dair sorumluluğumuzu biliyor ve daha fazlasını yapmaya hazır olduğumuzu söylemek istiyoruz. Kendileri de aynı noktadaydı. Tüm bunları bir kez daha AK Parti’den duymamız gerekiyor. HDP de her türlü desteğe açık. Sorumluluğumuzu yerine getireceğiz, barış için halkımıza söz verdik."

 

Koalisyon görüşmelerine ilişkin ise Demirtaş, "Erdoğan-Baykal görüşmesi doğal bir durum. İsteyen istediğiyle görüşür. Koalisyonlardan da erken seçimden de korkmayalım. Ama erken seçim şu an bir seçenek değil. Daha ilan edilmemiş bir seçim sonucu var. Burada erken seçimi tartışmak kimseye fayda sağlamaz” şeklinde konuştu.


KAYNAK-RÜDAW

Editör: TE Bilisim