BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili sözlerini eleştirdi. Sakık'ın sözlerinin maksadını aştığını belirten Demirtaş, beyanını düzeltmesi gerektiğini belirtti.

SIRRI SAKIK NE DEMİŞTİ?

Hürriyet'te yer alan habere göre; BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık "Bütün yolsuzlukların üzerine gidilsin ama çok da umurumuzda değil. Eğer bütçeden bu şekilde para çalınmazsa bir başka şekilde çalınır. Bizim açımızdan ne olur biliyor musunuz, bu paralar Hazine'ye gelirse F-16'lar alınır, yine F-16'lar gider Roboski'yi bombalar, sokaklarda gaz bombasıyla halkımıza döner" demişti.

DEMİRTAŞ: MAKSADINI AŞTI

BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu sözler için "Sırrı bey eğer yanlış ifade etmemişse, 'Yanlış anlaşıldım' diye düşünmüyorsa bu beyanını düzeltmesi lazım. Sırrı Sakık'ın görüşleri kesinlikle yanlış anlaşılmaya müsaittir. Kesinlikle yolsuzluk ve hırsızlık umurumuzdadır. Asla hoş görebileceğimiz mesele değildir. Partimizin kurumsal görüşü de 'Yolsuzluk umurumuzda değil' şeklinde ifade edilemez. Zannediyorum, Sırrı Bey biraz maksadını aşan bir ifade kullardı. Anlatmak istediği belki 'Çalmasalar silaha yatırıyorlar' şeklindeydi ancak ikisi de kötüdür. Silaha yatırmak da çalmak da kötüdür." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim