HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki heyet, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdikleri temaslar kapsamında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi.

 

 

HDP'den yapılan yazılı açıklamada, Demirtaş başkanlığındaki heyetin, Erbil ile Süleymaniye kentlerini kapsayan Irak ziyareti kapsamında, IKBY Başkanı Barzani ile bir araya geldiği belirtildi.

 

 

Açıklamada ziyarete, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca, Eş Genel Başkan Yardımcıları Fatma Kurtulan ve Nadir Yıldırım ile İstanbul Milletvekili Celal Doğan, Diyarbakır Milletvekilleri İmam Taşçıer ve Nimetullah Erdoğmuş, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve Parti Meclisi Üyesi Abdullah Alagöz'ün de katıldığı kaydedildi.

 

 

DEMİRTAŞ, BARZANİ İLE 3 SAAT GÖRÜŞTÜ

Kuzey Irak'ın Erbil kentine giden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki heyet, Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile yaklaşık 3 saat süren bir görüşme yaptı.

 

 

BAYDEMİR, KÜRTÇE BİLMEYEN DEMİRTAŞ'A TERCÜMANLIK YAPTI

Mesut Barzani tarafından kapıda karşılanan Demirtaş ve beraberindeki heyetin görüşmesinin sıcak bir ortamda geçtiği ve Kürtçe bilmeyen Demirtaş'a HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in Kürtçe tercümanlık yaptığı öğrenildi.

HDP Genel merkezinden yapılan açıklamada, Demirtaş başkanlığındaki heyetin, Kürdistan Federal Hükümeti Başkanı Mesud Barzani ile yaklaşık üç saat süren bir görüşme yaptığı belirtilerek, "Dostane bir ortamda gerçekleşen görüşmede bölgemizdeki gelişmeler ele alınarak bölgenin barışa olan ihtiyacı, ortak paydalarda buluşma, Kürt sorununa demokratik ve barışçıl çözüm ile Kürtler arası dayanışma konularında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Görüşmenin ardından Sayın Demirtaş, Sayın Barzani'ye, değerli sanatçılar Aram Tigran ile Ayşe Şan'ı anlatan iki ayrı kitap ile Diyarbakır'ın dünya kültür mirası listesinde olan kadim eserlerini sembolize eden bir minyatür çalışması hediye etmiştir"denildi.


KAYNAK - HABER 10

Editör: TE Bilisim