Van Büyükşehir Belediyesi, deprem farkındalığını yaratmak ve deprem bilincini artırmak amacıyla çok sayıda bilim insanın katılımı ile deprem semineri düzenleyecek.

 

Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ortaklığı ile kentte deprem farkındalığını yaratmak ve deprem bilincini artırmak amacıyla çok sayıda bilim insanın katılımı ile deprem semineri düzenleyecek. Tektonizma açısından riskli bir bölge de yer alan kentin imar ve yapılaşmasının yanı sıra olası bir depremde kent halkının ne tür sorunlar ile karşılaşacağı ve deprem sonrası çözümlerin ele alınacağı seminerde birçok öğretim görevlisi konuşmacı olarak seminere katılacak.

 

Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 yılında meydana gelen deprem sonrası yaşanan sorun ve risklerin de tartışılacağı seminerde özellikle deprem farkındalığını yaratmak ve deprem bilincini artırmak, deprem anında ve sonrasında gerekli önlemlerin alınması, olası tehlikelerin önüne geçilmesi amaçlı konular tartışılacak. Yine 2011 yılında meydana gelen depremde yaşamını yitiren yurttaşların anmalarının yapılacağı deprem semineri 9 Kasım'da Van TSO Toplantı Salonu’nda YYÜ’den Doç. Dr. Mucip Tapan, Yrd. Doç. Dr. Azad Sağlam ve Yrd. Doç. Dr. Levent Selçuk konuşmacı olarak katılacak.

Editör: TE Bilisim