Gazze nedir?

Batı dünyasının kan deryasıdır. Haçlı seferlerinin boyut değiştirmiş hali; Müslüman ülkeler kavramının yerle bir olmasının yalın halidir. Türkiye’nin İsrail’i şiddetle kınayıp İsraille olan ticari ilişkilerinin sürekli tırmanışıdır. İsrail’in, Malatya Kürecik’e kurulan Füze Kalkanı sisteminin koruması altında Filistin halkına saldırısıdır. Türkiye için büyük bir utanç Filistin halkı için büyük bir zulme meydan okumadır.

En iyi “biz kınıyoruz” yarışıdır Gazze. Venezzuela’nın yanısıra Şili olamamıktır; Avrupa Birliğine dönük yüzümüzün utançtan bir türlü kızaramamasıdır.

Gazze nedir?

Sadece tepkilere dayalı muhalefet geleneğinin ve “düşman” üzerinden siyaset, varlık hatta kimlik geliştirme kolaycılığının vahim sonucudur. Her şeye rağmen masum bir insanın kurtarılabilecekken ölüme terkedilmiş canının, âhıyla arşı titreten bir zulmü haber verdiği için, her şeydir.

Gazze nedir?

Adolf Hitler’e saygı duruşudur. Milliyetçi refleksle hümanizim adına slogan atanların yüzüne inen sert insanlık tokatıdır. Beni ırkçılık nev’inden türlü düşüncelerle suçlayacak ‘katı yürekler’in boğulacağı Filistinli sivillerin kanıdır Gazze. Soylu bir direnişe imza atan İzzeddin El-Kassam Tugayları’ndaki her bir sömürü ve işgal direnişçisinin şehadet parmağının işaret ettiği sözdür.

Derin bir ağlayış içli bir feryattır Gazze.

“Yeter ulan” öfke barınağı cümlemizdir; cümlemizin gördüğü ve öfkelendiği vahim bir insanlık dramıdır Gazze.

Acıdan kıvranan beynin cümle üretemesidir; affınıza sığınmak ve çokça duadır Gazze.