İpekyolu Belediyesi Mahalle statüsüne kavuşan köylerde hizmet vermeye devam ediyor. Belediye Derman Köyü’nde 6 km yol yapım çalışmasına başlattı. Çalışmaları yerinde incelemek üzere İpekyolu Belediye Eş Başkan Yardımcısı Halis Çakır ve İpekyolu Belediyesi Fen işleri Müdürü Seher Artıkkutay Kartal köyüne ziyaretlerde bulundu.

Van İpekyolu Belediyesi yol yapım ve yol genişletme çalışmalarına aralıksız devem ediyor. İpekyolu ilçesi Derman Mahallesi’nde (köy) İpekyolu Belediyesi Fen İşlerine bağlı ekiplerin çalışmalarını yerinde incelemek üzere İpekyolu Belediye Eş Başkan Yardımcısı Halis Çakır ve İpekyolu Belediyesi Fen işleri Müdürü Seher Artıkkutay Kartal köyünde incelemelerde bulundu. Köy içindeki sokaklarda inceleme yapan Çakır ve Kartal’ı halk büyük bir sevinçle karşıladı. Daha önce il özel idareye bağlı olduğunu belirten Çakır, Derman köyün artık bir mahalle statüsünde İpekyolu Belediyesine bağlı olduğuna dikkat çekerek, Mahallelerde bir ay önce tespit ettikleri acil sorunları çözüme kavuşturduklarını dile getirdi.

DERMAN KÖYÜ’NDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Belediyenin genel çalışmalarına değinen Çakır, “Şuanda 7 mahallede belediyemize bağlı ekipler gerekli olan çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu çalışmalar için en acil yapılması gereklerin başında yol çalışmaları geliyor. Mevcut yollar dar ve topraklı. Bu yollar önce stabilize ediliyor, daha sonrada asfalt yada parke yapmayı planlıyoruz” dedi. Çakır, Derman köyünde 6 km yol çalışması başlattıklarını belirti. İl Özel İdare tarafında geçen yıl çekilen su hattının yarıda kaldığına dikkat çeken Çakır, köyle yapımı yarıda kalan su hattının İpekyolu Belediyesi tarafından tamamladığını dile getirdi. Çakır, geçmişten bu güne ciddi bir çalışma yapılamadığını, bu günden sonra Belediye olarak gereken tüm hizmeti köylere götüreceklerini belirti.

İPEK: SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Derman Köyü Muhtarı Ferzinde İpek, İpekyolu Belediyesi yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen hemen çalışmalara başladığını dikkat çekti. Geçen seneden beri susuz kaldıklarını belirten İpek, belediye sayesinde şimdi sularının aktığını söyledi. Ayrıca mahalle sakinleri de belediye hizmetlerinden memnun olduklarını dile getirdiler. 

Editör: TE Bilisim