42 kişinin hayatını kaybettiği felaketin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen Van-Bahçesaray Karayoluna tünel yapılması için her hangi bir çalışmanın yapılmadığı ifade edilirken, yetkililer göreve davet edildi.

Bahçesaray için kışın ve kar yağışının esarete dönüştüğü belirtilen basın açıklamasında, “İlk olarak 4 Şubat 2020 akşamı ardından 5 Şubat 2020 tarihinde Van-Bahçesaray Karayolunda meydana gelen çığ felaketleri ile yıkıldık. Yaşanan felakette 42 vatandaşımız hayatını kaybetti, çok sayıda vatandaşımız, askerimiz, sağlık ve kurtarma ekiplerimiz yaralandı. Meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyor, acıları taze olan ailelere başsağlığı diliyoruz. Yaşanan çığ felaketi bir kez daha Bahçesaray için tünel yapılmasının elzem olduğunu göstermiştir. Bahçesaray Karayolunda öldüren afet değil ne yazık ki tedbirsizlik olmuştur.” Denildi.

“VERİLEN SÖZLER TUTULMALI”

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “Hemen her yıl çığ felaketlerinin yaşandığı Bahçesaray Karayoluna tünel/tüneller yapılmaması bölgeler arası eşitsizliğin açık göstergesidir. Birçok bölgede, şehirde dağlar kesilerek tüneller yapılırken, 2000’li yılların başından bu yana iktidarda bulunan AKP’nin Bahçesaray’a tünel yapmaması kabul edilebilir  değildir. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak denilen ve müjdesi verilen ‘Gevaş-Bahçesaray Tüneli’ sözü tutulmalı ve ivedilikle hayata geçirilmelidir. Coğrafyanın kader olmadığı, yapılacak olan tüneller ile Bahçesaray’ın makus talihinin değişebileceğini ifade eder, yetkilileri göreve davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim