Van’ın Çatak ilçesinde 12 derslikli Büyükağaç Ortaokulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

 

Uzun yıllardır ihtiyaç haline olan Atlıhan Mahallesi Ortaokulunun temel atma törenine Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Aşçı, Jandarma Komutanı Binbaşı Yunus Gündüz, Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, ilçedeki kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Vali beyin eğitimde üç hedef koyduğunu belirterek; “Hedeflerimizden birisi fiziki alt yapıların öğrencilerimiz için en iyi şekilde hazırlanması. İkincisi 2019 yılına kadar tüm öğrencilerimizin tekli öğretime geçmesi ve normal eğitim sürecine kavuşması. Bir diğer önemli hedefimizde tüm öğrencilerimizde bütün eğitim kademelerinde başarılarının en üst seviyeye çıkması. Ulusal ve uluslararası göstergelerde ilimizin hak ettiği yere gelmesiydi. Bu bağlamda önümüze konulan bu hedefe ulaşmak için özelde Çatak ilçemizde genelde ilimiz genelinde bu sene 92 proje ile yola çıktık. İnşallah hedefe koyduğumuz bütün okullarımızı ve bütün eğitim tesislerimizi tamamlamak. Bugün burada Çatak halkının huzurunda gerçekten biraz kırsal olarak ad edilen ve uzun süredir büyük bir ihtiyaç hasıl olan bu Büyükağaç Mahallemizin modern okulunun ve öğretmenlerimiz için yaşam merkezinin temelini atmış olacağız. Bunu da bir sene içerisinde Eylül 2018’e tamamlayıp 2018-2019 eğitim öğretim yılında Büyükağaç yöresi öğrencilerinin hizmetine sunmayı planlıyoruz. Bu güzel tesisin Çatak öğrencilerine inşallah güzel bir eğitim yuvası olmasını temenni ediyorum. Burada bulunmaktan dolayı da kendimi çok bahtiyar hissediyorum. Hepinize saygılarımı sunarım. İnşallah bu temel hepimize hayırlı olur” dedi.

 

Daha sonra bir konuşma yapan Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, bu okulun yapımına zor şartlarda başlandığını üç yıl programda kaldığını belirterek; “Atlıhan Mahallesi Büyükağaç Sokakta 12 derslikli ilk ve ortaokulunun aynı zamanda 8 adet de öğretmen lojmanın temel atma töreni için toplanmış bulunmaktayız. Bu noktaya gelene kadar zor aşamalardan geçtik. Normal şartlarda bu okulumuz Atlıhan Mahallesinin Reşan Sokağında yapılacaktı ama o bölgedeki arsa uygun şartlara uymadığı için burada yapıyoruz. 10 dönümlük arsayı Orman ve Su işleri Bakanlığından tahsis ettik. Okulun güvenliğinin de sağlanması için o bölgedeki karakollara yakın olması gerekiyordu ve bunun için en ideal yeri bulduk. Bu okul bu bölgede sadece Büyükağaç’a hizmet etmeyecek aynı zamanda Kıyıcak, Alakaynak, Reşan Sokaklarına hizmet edecek. Atlıhan Mahallesi ve Övecek Mahallesinin taşımalı bir okulu olacak. Her şeyin temelinin eğitim olduğunu düşünüyoruz. Eğitim sorununu çözersek tüm sorunu ortadan kaldırmış olacağız. İnşallah bu bölgedeki devamsızlık problemini çözerek iyi bir eğitim almalarını sağlayacağız ve ülkemize hayırlı evlatlar yetişmiş olacak. Ben burada bu temel atma töreninin bölgemize ilçemize herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Büyükağaç Ortaokulu’nun temeli atıldı.

Proje kapsamında yapılan ve bittiğinde 12 derslikli, 4+4 toplam 8 adet öğretmen lojmanı bulunacak olan bu okul 3 milyon 500 bin TL ihale edilmiş olup, 2018-2019 eğitim öğretim yılında bitirilmiş ve Eylül 2018’de faaliyete başlamış olması planlanıyor.

Editör: TE Bilisim