Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Meclis'te 'evet' dersek, MHP olarak milletin huzurunda da 'evet' deriz. Meclis'te ne dersek milletin karşısında da o olur" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Mahalleyi ayağa kaldırmak için bizim Başkanlık sistemine olumlu baktığımızı söyleyenler acaba bunu nereden çıkardılar? Her teklifimiz bir fikri zemine yaslandı. Biz devletin tıkandığını, sistemin kilitlendiğini söylüyoruz

 

"MHP PARLAMENTER SİSTEMDEN YANADIR"

Fiili durumun hukuki içerik kazanması için demokratik süreç ikinci yoldur. MHP'nin dediği budur. Mahalleyi ayağa kaldırmak için bizim başkanlık sistemine olumlu baktığımızı iddia edenler nasıl anlamışlar.

Bunlar hangi dilden haberleşip konuşuyorlarsa bize bildirsinler ki ona göre konuşalım. MHP, parlamenter sistemden yanadır. Dahası reforma tabii tutulmasını istemektedir.

 

"BİR GRUP TRUVA ATI..."

TBMM'de 'evet' referandumda 'hayır' diyecekmişiz. Bir grup Truva atı milleti kandırdığımızı söylüyor. Bizim ağzımızdan çıkmamışken, referandumu yapıp sonucu ilan edenler bilsin ki kaos elçileridir. Darbe şakşakçılarıdır. Bunların hali Nato kafa nato mermerdir.

 

"MECLİS'TE 'EVET' DERSEK, MHP OLARAK MİLLETİN HUZURUNDA DA 'EVET' DERİZ"

Meclis'te 'evet' dersek, MHP olarak milletin huzurunda da 'evet' deriz. Meclis'te ne dersek milletin karşısında da o olur. 

MHP ilke ve ülkülerine uygun olacak şekilde teklifi inceleyecek ve bir sonuca varacaktır. Siyasi yan kesiciler bizim ne yapacağımızı o zaman göreceklerdir. AK Parti'nin muhtemel hazırlığı onay görürse millete gitmekten kimse çekinmemelidir. 

Editör: TE Bilisim