Rescate Otelin havuz başında verilen iftar yemeğine Ferit Melen Havaalanı Mülki İdare Amiri ve Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Ferit Melen Havaalanı Müdürü Engin Zırhlıoğlu, kurum personeli ve davetliler katıldı. Sıcak bir ortamda yenilen iftar yemeğinin ardından DHMİ tarafından hazırlanan ve kurumu anlatan bir film gösterildi. İftar sonrası Van Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Van Milletvekilleri Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın da katıldığı programda Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer ve Ferit Melen Havalimanı Müdürü Engin Zırhlıoğlu birer konuşma yaptı.

 

“UÇAK TRAFİK SAYISI 3 BİN’DEN 8 BİN’E ÇIKTI”

 

Bir şehrin giriş kapısı olan havaalanı o şehrin imajı simgesi açısından önemli olduğunu belirten Vali Yardımcısı Yüzer, “İnsanlar bir şehre gittikleri zaman ilk önce o havaalanını görürler ve ayrılırkende yine o havaalanını görerek ayrılırlar. Bir şehrin önemi güzelliği o şehrin güzel görüntüsü, sağlam yapısı iyi hizmet vermesi son derece önem arz etmektedir.  Van Ferit Melen Havalimanı 2002 yılında 3.007 uçak trafiği ile 127 bin yolcuya hizmet verirken, geçtiğimiz yıl ise 8 bin 380 uçak trafiği ile bir milyonu aşkın yolcu gidiş-geliş yaptı.  Bu rakamlar havalimanımıza artan önemini göstermektedir” dedi.

 

“OTOPARK KAPASİTESİ 470 ARACA ÇIKACAK”

 

Ferit Melen Hava Limanı’nda devam eden yatırımlarla ilgili de bilgi veren Yüzer, konuşmasını şöyle tamamladı. “Bu yatırımların tamamlanması ile birlikte 2 bin 440 metre kare olan hizmet alanı 7 bin 500 metre kareye çıkacak. Aynı şekilde havalimanımızın otoparkıda 470 araçlık kapasiteye ulaşacak. İlimizde meydana gelen depremlerde havalimanlarının bir şehir için ne kadar önemli olduğunun farkına vardık. Havalimanımız halkımıza, kurtarma personelimize, yardım sevkiyatlarına normal zamanlarda riskli olarak görülen birçok iniş ve kalkış yapıldı. Bu başarılı çalışmalarda emeği geçen bütün havalimanı personelimize özellikle müdürümüz Engin Zırhlıoğluna göstermiş oldukları başarılı çalışmalardan teşekkür ediyorum. Devlet hava meydanları limanlarının ilerleyen zamanlarda çok daha iyi hizmetlere başarılara imza atacaklarını düşünüyorum” dedi.

 

“DHMİĞ BİR DÜNYA MARKASI HALİNE GELDİ”

 

Programda Ferit Melen Hava Limanı Müdürü Engin Zırhlıoglu da bir konuşma yaptı. İftar programına katılanlara teşekkür eden Zırhıloğlu, 20 Mayıs 1933 yılında Havayolları Devlet İşletmesi olarak kurulan kuruluşun, daha sonra yapılan kurumsal değişiklikler ile bugün yurt çapında 50 hava limanına ulaştığını bildirdi. DHMİ’nin, seyrüsefer ve hava limanı işletmeciliği görevlerini üstlenerek bugüne kadar sivil havacılık alanında Türkiye’de başarılı çalışmalarıyaparak bir dünya markası haline geldiğini belirten Zırhlıoğlu, “Genel müdürlüğümüz bu asli görevlerinin yanında havacılıktaki önemli büyümeler karşısında mevcut havalimanlarımızın yenilenmesi, modernizasyonu ile birlikte son yıllarda yap-işlet-devret modeliyle kamu kaynakları kullanmaksızın özel sektöre yaptırılan büyük hava limanları ile Türk Sivil Havacılığının gelişimine büyük katkılar sağlamıştır. Türk sivil havacılığının 80 yıllık başarılı serüveninde görüldüğü gibi, özellikle son 10 yıldaki ‘Hava yolu halkın yolu’ hedefini belirleyen yüksek siyasi iradenin Türk sivil havacılığının önünü açan isabetli uygulamaları ve kuruluşumuza sürekli desteği ile bugünkü başarılı noktaya gelmiş bulunmaktayız. Bu noktada Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, onun bakış açısıyla başarılı icraatlarını yürütmekte olan Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a bize desteklerini esirgemeyen Van Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’na Genel Müdürümüz Orhan Birdal ve onun şahsında tüm genel müdürlüğümüz teşkilatına katkılarından dolayı şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

 

“TÜRKİYE’DE İLK ‘RNP’ ILS CİHAZI VAN’DA HİZMETE GİRECEK”

 

Ferit Melen Hava Limanı’ndaki önemli değişimlere de değinen Zırhlıoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı. “Havalimanımızın 70 yıllık tarihinde vermiş olduğu önemli hizmetlerin yanında Türkiye’de olduğu gibi özellikle son 10 yılda yolcu ve uçak sayılarında önemli artışlar yaşanmış olup, havalimanımızdan ülkemizin önemli merkezlerine direk uçuşlar düzenlenmektedir. Havalimanımızda önemli miktarda artan yolcu sayısına istinaden deprem öncesi ve sonrası süreçte genel müdürlüğümüzce yapılan değerlendirmeler neticesinde terminal binası, teknik blok, kule, lojman, otopark ve apron büyütülmesi gibi kapsamlı yatırımların yapımına başlanmış olup, inşaat yapım süreci devam etmektedir. Havalimanımıza yapılan önemli yatırımlarla birlikte, kış mevsimi ve olumsuz hava şartlarından dolayı yaşanmakta olan iptal, Divert ve rotarların önlenmesi amacıyla Türkiye’de ilk kez havalimanımızda kullanıma başlanan uyduya dayalı RNP yaklaşma sistemi ile ILS cihazının ana bileşeni olan montajı tamamlanarak yakın bir zamanda hizmete girecektir” diye konuştu.

Program davetlilere kurumla ilgili çeşitli materyallerin için yer aldığı çantaların hediye edilmesiyle son buldu. 

Editör: TE Bilisim