Önder ALTINAL - Şehrivan

Van Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (VADAY-DER) IŞİD’in haftalardır yaptığı ve yapmaya devam ettiği saldırıları kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı. Dernek binasında yapılan açıklamaya birçok din adamı katılırken, açıklamada, ABD ve AB Ortadoğu'yu hiç rahat bırakmaz sözlerine yer verildi. Açıklamaya yapan dernek başkanı
Muğdat Mirekoğlu ayrıca IŞİD’in islamiyetle bir alakası olmadığını ve bu örgütün ABD, AB İngiliz siyasetinin yanı sıra Sudi Arabistan, Katar ve Türkiye’nin piyonları olduğunu belirtti.

MİREKOĞLU: NE OLURSAN OL, AVRUPA SENİ SÖMÜRECEK

IŞİD’in ABD ve AB İngiliz siyasetinin, Suudi Arabistan’ın, Türkiye ve Katar’ın piyonları olduğunu kaydeden Mirekoğlu, “Işid'in yegane çıkma sebebi İslam aleminin Hz. Muhammed'in İslamiyetin'de uzak olmaları ve gericiliğe, hurafacılığa inandırdıkları kafalarının çalışmamasından dolayı çıkmıştır. Sebebi şudur: ABD ve AB Ortadoğu'yu hiç rahat bırakırlar mı? Güllük gülistanlık olsun teknolojiyi, astronomiyi, felsefeyi matematiği, bilimi gelişsin bırakmaz. Niye işte sebebi eğer Ortadoğu olmasa bunların ömrü kısa kalır. Sudan çıkartılan bir balık gibi Ortadoğu'da ne desen var maden ve su, hava, güneş, altın, bakır, gümüş, hububat, ziraat, meyve, petrol kusura bakma İslamiyet'i anlayamayan insan gericiliği hurafecilik yalandan cennete gitmeyi bilen insan sen bu kafayla git Avrupalıda seni sömürecek kandıracak bölecek senin her şeyine el koyacak sen ne olursan ol istersen Tarikatçı, Cemaatçi, El Nusracı, El kaideci, IŞİDçi, Hizbullahçı, sen piyonsun emperyalizmin, kapitalizmin, sosyalizmin, hizmetkarı ve kölesi olmuş olursun seni kim yönetiyor hiç araştırdın mı? Ben sana söyleyeyim ABD ve AB İngiliz siyaseti bir tarafta Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar bunların piyonlarıdır. Kesinlikle örgütler şu anda tek tek biterse de dahi yine Ortadoğu'yu ABD rahat bırakmaz o zaman Muhammedi örgütü kurar beklide kurmuştur.” Sözlerine yer verdi.

“İSLAM DİNİ ZALİMANE BİR DİN DEĞİLDİR”

İslam dininin inkârcı, imhacı, zalimane bir din olmadığını söyleyen Mirekoğlu şöyle devam etti: “Bir Müslüman olarak senin yaptığın bütün inançlara saygılı hürmetkar kendi inancına nasıl saygı hürmet ediyorsan bütün inançlara aynı saygıyı göster ki sen bir Müslüman olasın çünkü Allah c.c Kuran-ı Kerim de şöyle buyuruyor: Eğer ben isteseydim sizleri bir millet bir din altında yaratabilirdim ama o benim bileceğimdir. AYET: Bütün varlık yerle sema arası Allahın'dır. Şüphe yok Allah kimi isterse af eder kimi isterse cezalandırır. Yani İslam dini inkarcı, imhacı, öldürmeci, zalimhane bir din değildir. Sen Hristiyan, Yahudi, Kürt, Türk, Arap, Acem, Mecusi, Ateist, Alevi, Şii ve Yezidi bunlara Allah demez hepiniz Müslüman olun ancak ben hepinizin rabbiyim mealen AYET: ya Muhammed sen hiç kimseyi hidayet eden kuvvet ve kudret sahibi değilsin sen bir tebliğcisin sen dini insanlara rahmet ve doğru bir din olduğunu söyle.”

MİREKOĞLU: KÜRDİSTAN'DA İMHA PLANI BAŞLAMIŞ

Zamanında çok yanlışın yapıldığını, İslami olmayan bazıları tarafından İslam'a mal edildiğini ve kirli çetelerin hala devam ettiğini dile getiren Mirekoğlu, “Bugün Kürtlerin ve Kürdistan'da bir imha planı başlamış, özellikle Müslüman görünen devletler ve örgütler tarafından yapılıyor” dedi. Mirekoğlu: “Zamanla çok yanlışlıklar yapıldı, islami olmayan bazı şeyler hurafalar tarafından İslam'a mal edildi ve kirli çeteler halen devam ediyor. Sebebi: bugün Kürtlerin ve Kürdistan'da bir imha planı başlamış özellikle Müslüman gösteren devleti ve örgütler tarafından yapılıyor. Peki ben size soruyorum Çeçenistan'da ,Katar'da, Türkiye'de, Afganistan'da, Pakistan'da ve bütün Müslüman aleminde ipini koparan Kürtleri öldürmeyi imha etmeyi inkar etmeyi ve Kürtlerin topraklarını zapt etmeyi kalkıyor. Madem ki sen ciddisin imanın kamildir sen Kürtlerden ne istiyorsun Kürtler hem Müslüman hem de gariban bir millettir. Sen ABD'ye, Rusya'ya, Almanya'ya karşı niye savaşmıyorsun.” Dedi.

“ZALİMLİKLERİN İSLAMİYET'LE ALAKASI YOKTUR”

Yezidi, Süryani, Keldani ve Kürtlerin zalimce öldürülmenin Kuran’da yazılmadığını kaydeden Mirekoğlu son olarak şunları kaydetti: “Yezidi, Süryani, Keldani ve Kürtleri neye göre hangi kuran da yazılıyor bunları öldürmeleri yoksa insanların öldürülmesinden zevk mi? Alıyorsun. Yoksa istihbaratçılar seni teşvik mi? Ediyor. Ortadoğu kan gözyaşı devam etsin Allah var yezidiler kime zarar vermişler tarih boyu hiç kimseye zararları olmamıştır. Sen eğer gerçek bir Müslüman isen hal ve harekatınla, davranışınla, ticaretinle, kalkışınla, oturuşunla başka inançlara örnek olursun o zaman da başkası da seni örnek alır kadınları satmak yaşlıları, çocukları, öldürmek kafaları kesmek, köyleri talan etmek bunun İslamiyet'le alakası yoktur.”

Editör: TE Bilisim