Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından camiye giden cemaatin sağlık alanında bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılması amacıyla din adamlarına eğitimi verildi.

 

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Aile Hekimliği Eğitim ve Geliştirme Daire Başkanlığı koordinasyonunda, camilerde halkın sağlık alanında bilgi ve bilinç düzeyinin artırılması amacıyla çalışma başlatıldı. Van Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde start alan bilgilendirme toplantılarında sağlık ile ilgili birçok konuda bilgilendirmeler yapılıyor. İl ve ilçe müftülüklerine bağlı olarak çalışan bay ve bayan din görevlilerine yönelik verilen eğitimlerde kanser, kanser taramaları, bebek beslenmesi, çocuk, ergen ve kadın üreme sağlığı gibi birçok konular hakkında bilgiler verildi. Bilgilendirme toplantısı ilk olarak Van Halk Sağlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Büşra Tapan Soğanda’nın anne bebek ölümleri, nedenleri ve istatistikleri konusundaki sunumları eşliğinde başladı.

 

Ardından Van Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. İzzet Çeleğen, kanser taramaları konusunda din görevlilerine eğitim verdi. Kanserin tespiti ve yapılması gerekenler konusunda dikkat edilmesi gereken hususlardan bahseden Uzm. Dr. Çeleğen, moral ve motivasyonun en büyük şifa kaynağı olduğuna değindi. Program Uzm. Dr. Çeleğen’in istatistiki bilgiler vermesinin ardından soruların cevaplanması ile son buldu. Kur’an kurslarında bayanlara ve camilerde ise erkeklere yönelik başlatılan sağlık eğitimine gösterilen ilgiden memnun kalınırken, bu eğitimlerin aralıksız devam edeceği bildirildi.

Editör: TE Bilisim