DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nun da katıldığı açıklamada, 'Karlar azami, ücret neden asgari' yazılı pankart açıldı. Katılımcılar "Asgari ücret 1900 net" yazılı döviz ve pankartları da açıklama süresince ellerinde taşıdı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 2016 yılı için asgari ücretin belirlenmek üzere olduğunu ancak masada yine işçilerin olmadığını söyledi. Beko, “Asgari ücret belirlenirken masada yine işverenler var. Hükümet var, işverenler ve hükümet ile uyumlu çalışan sendikacılar var" dedi.

2016 yılı için asgari ücrette yaşanacak artışın işçi sınıfının mücadelesi için bir kazanım olacağını belirten Beko, “Yıllardır DİSK olarak asgari ücret belirleme sürecinde işçilerin insanca yaşam taleplerini sokaklarda meydanlarda dile getiriyoruz. Bu yıl için talep ettiğimiz asgari ücret net 1900 TL'dir" ifadesini kullandı.

Beko, kıdem tazminatları konusunda da işçilerden diyet istendiğini ileri sürdü. Kıdem tazminatını da fona devrederek yağmalanacak yeni bir kaynak oluşturulmaya çalışıldığını söyleyen Beko, kıdem tazminatının kaldırılmasının iş güvenliğinin son kırıntılarının da kazınması anlamına geleceğini söyledi. 
Yapılan basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

Editör: TE Bilisim