Diyanet-Sen Van Şubesi Başkanı Nurullah Arvas, “Terör bahane edilerek Peygamber Efendimize (sav) hakaret edilemez” dedi.
Nurullah Arvas, önceki hafta Fransa'nın başkenti Paris'te Hz. Muhammed’in (sav) karikatürlerini çizen mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıda, aralarında karikatüristlerin de olduğu 12 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Arvas, saldırı sonrası Charlie Hebdo'un 3 milyon basıp yayınladığı sayısında yine Hz. Muhammed'e ait olduğu iddia edilen çizimi kapak yapıp tüm dünyaya dağıttığını belirtti.

‘LANETLİYORUZ’

Arvas, “İslam dünyasının büyük tepkisini toplayan çizimi ise bugün bir gazetenin iki yazarı köşesinde yayınladı. Terörün ırkı, dini, rengi yoktur. Terör nereden gelirse gelsin her türlüsüne karşı olduğumuz gibi terör bahane edilerek inançlara, değerlere hele hele Peygamber Efendimize yapılan hakaret ve saygısızlığa da aynı şekil de karşıyız lanetliyoruz.” Dedi.

‘TAHRİK ETMEYİ HEDEFLEYEN GİRİŞİMLERDİR’

Yaşanan olayların son derece üzücü olduğunu anlatan Arvas, “Tüm dünya Fransa’da yaşanan terör olayına birlik ve beraberlik içerisinde tepki gösterdi. Böylesine hassas bir dönemde Charlie Hebdo dergisinin Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatürü tekrar yayınlaması, üstelik aynı karikatüre bazı ulusal gazetelerimizin sayfalarında da yer vermesi kabul edilebilir bir durum değil. Merhamet ve sevgi dini İslam’ın terör dini, Müslümanların ise terörist gibi gösterilmeye çalışılması, Peygamber Efendimize karikatürle hakaret edilmesi Müslümanları rencide etmeyi, tahrik etmeyi hedefleyen girişimlerdir. Hz. Muhammed’e yapılan hakaret bütün Müslümanlara ve onların kutsalına yapılmış bir hakarettir ve bizlerin bu hakaretler karşısında sessiz kalmasını beklemek ne ifade, ne basın özgürlüğü ile anlatılabilecek bir durumdur. Kimse bir başkasının kutsalına, inançlarına hakaret edip basın özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne sığınamaz.” Dedi.

‘HAKARETE İZİN VERMEYİZ’

Son gelişmelerin Avrupa’da bazı lobilerin İslamafobi'nin yaygınlaşması için yoğun çaba sarf ettiğini anlatan Arvas, “Müslümanlar olarak tahriklere gelmeden sağduyu ve aklıselim ile teröre karşı dik durmalıyız. Ancak şu da bilinmelidir ki, Peygamber Efendimize (sav), değerlerimize yapılan hakaretler karşısında hiçbir Müslüman sessiz kalmayacaktır. Tüm Müslümanlardan bu tür tahriklere sağduyu ve İslam dininin bizlere öğrettiği hassasiyetle yaklaşmalarını rica ediyoruz. Biz, sevgi ve merhamet dini İslam’ın temsilcileriyiz. Biz kimsenin kutsalına, kitabına küfretmeyiz. Ne bizim ne de bir başka inanç grubunun inancına, kutsalına hakaret edilmesine de izin vermeyiz.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim