Doğu Anadolu Bölgesindeki Van, Bitlis, Muş ve Hakkâri’de bin 308 yerleşim biriminin yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

 

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, il genelinde kar nedeniyle 280 mahalleye ulaşım sağlanamadığı bildirildi. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin kapalı yollarda çalışmalara başladığı belirtilen açıklamada, olumsuz hava koşullarının düzelmesiyle tüm yolların ulaşıma açılacağı aktarıldı.

 

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Van-Bahçesaray, Doğubeyazıt-Çaldıran, Ahlat-Tatvan, Behçesaray-Hizan, Malazgirt-Nurettin-Aktuzla yolları, kar ve tipi nedeniyle kapandı. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü verilerine göre de bölge genelinde havanın parçalı bulutlu ve kar yağışlı geçmesi öngörülüyor. Yetkililer, sabah ve gece saatlerinde oluşabilecek buzlanma, don ve sise karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

BAŞKALE’DE KAR YAĞIŞI

Başkale ilçesinde dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 98 Mahalle yolu ulaşıma kapandı. Aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu ilçe merkezinde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşırken, yağış ve fırtına nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı 54 Mahalle ile 44 mezra yolunun ulaşıma kapandığı, trafikte herhangi bir aksaklık yaşanmaması için ilçe merkezindeki yollarda çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

 

BİTLİS

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, yaptığı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışından dolayı 313 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. Kurtkan, yaşanabilecek acil durumlar için ekiplerin önemli noktalarda hazır bekletildiğine işaret etti.

 

MUŞ

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Mehmetşah Şentürk, kar ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 365 köye ulaşım sağlanamadığını aktardı. Şentürk, karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarına aralıksız devam ettiğini ancak kar yağışı ve fırtına dolasıyla açılan yolların yeniden ulaşıma kapandığını vurguladı. Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri ise vatandaşların mağdur olmaması için cadde ve sokaklarda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Bazı vatandaşlar da karla kaplanan otomobillerini bulmakta güçlük çekti.

 

HAKKÂRİ

Hakkâri’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 103 köy ve 247 mezra yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy ve mezra yollarının yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

 

HAMUR'DA KAR VE TİPİ ULAŞIMI AKSATTI

Hamur ilçesi Van yolu ayrımında yoğun kar yağışı, tipi ve çığ düşmesi nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi, sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

 

Yolda kalan sürücüler ilçe merkezinde ve yol kenarlarında yolun açılmasını bekleyerek araçlarına zincir taktı. Vatandaşlardan servis şoförü Vedat Altay, yaptığı açıklamada, yolların kapalı olması nedeniyle uzun süredir beklediğini söyledi. Altay, Hamur ilçesi ile Tutak arasında düşen çığ ve yolda kalan araçlar nedeniyle ilerleyemediklerini belirterek, "Kar yağışı ve fırtına nedeniyle kayan araçlar ve kapanan yol yüzünden bekliyoruz. İnşallah bir an önce yol açılır biz de gideceğimiz yerlere varırız. Saatlerdir bekliyoruz, iki gündür mağduruz, perişan olduk çok zor anlar yaşıyoruz." Dedi.

Editör: TE Bilisim