Eda ASLAN - Şehrivan


Geçtiğimiz aylarda yapılan seçimler ile İstanbul’da faaliyet yürüten ve Vanlıların en önemli temsil noktası olan Van Dernekler Federasyonu başkanlığına seçilen Fevzi Donat; “Yıllardan bu yana memleketimizde olmasak da hatırı sayılır isimlerle İstanbul’da Van’ı konuşan bir kitle oluşturduk. İkametimiz orada ama gözüğümüz kulağımız Van’da. Hemşerilerimiz ile oradaki birlikteliğimiz olan Van-Fed ile Van ile ilgili her türlü konuda daha çok müdahil olmak ve kenti katkıda bulunmak istiyoruz.” Dedi.

Bazı gezi ve ziyaretlerde bulunmak üzere yönetiminden bazı isimlerle birlikte Van’a gelen Van Dernekler Federasyonu Başkanı Fevzi Donat, gazeteniz Şehrivan’ı ziyaret etti. Beraberinde başkan vekili İsmail Ayaz, başkan yardımcıları Fatih Yağız, Bedrettin Dinçer ve Orhan Ayyıldız ile yönetim kurulu üyeleri Ramazan Baykara, Fevzi Karakoç ve Cindi Akınay ile birlikte VİMED Başkanı Güneş’i gazete bürosunu ziyaret eden Donat, seçimden sonra Van’daki havayı yakından teneffüs etmek için kente geldiklerini açıkladı.

DONAT: VAN’A KATKI SUNACAĞIZ

Vanlı işadamlarının ve esnafların gerek İstanbul gerekse de diğer kentlerde ciddi kazanımlar ile rüştünü ıspatladığını söyleyen Donat, amaçlarının bu isimlerle her zaman Van’a katkı sunacak faaliyetlerde yer almak olduğunu belirtti. İstanbul’da olmalarına rağmen her daim kentteki basın ve yayınları takip ettiklerini ve Van’daki her gelişmeyi yakından okuduklarını belirten Donat; “Bizler her sabah ilk iş olarak Van’da neler olmuş diye internet başına geçip kentimizde neler olup bittiğini okumak için bilgisayar başına oturuyoruz. Yıllardır memleketimizde değiliz ama kısa vadede sürekli olarak gidiş gelişler yapıyoruz ve yüreğimiz her zaman Van için çarpıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Konya gibi bir çok ildeki Vanlı işadamları olarak Van için her zaman bir araya gelip, Van için neler yapabiliriz diye çalışıyoruz. Çünkü Van artık bize uzak değil, biz de Van’a uzak değiliz. Amacımız gerek bir STK olarak gerekse de bu kentin bağrından kopan işadamları olarak kente katkı sunmak. Bu noktada aktif rol almamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle de Van’a geldik ve bir çok kurum, kuruluş ve STK’yı ziyaret edip kente dair önemli görüş alışverişlerinde bulunduk. Amacımız geleceğin önemli kenti olan Van’ın terkedilen bir şehir değil, bizim gibi yıllar önce giden Vanlıların da geri dönerek ışıldadığı bir şehire dönüştürmek. Bunun için maddi manevi bir çok çalışmanın içinde yer alarak Van için çabalayacağız.” Dedi.

VANFED NELER YAPIYOR?

İstanbul ’da yaşayan Vanlıları bir araya getiren, birlik ve beraberliği sağlayarak her konuda desteği ve dayanışmayı amaç edinen Van Dernekleri federasyonu, İstanbul’da yaşayan Vanlıları sık sık buluşturuyor, İstanbul’da okuyan Vanlı öğrencilerin her ihtiyacını karşılamak için projeler hazırlıyor. İstanbul ve diğer illerdeki işadamları ve siyasetçilerin son zamanlarda buluşmasında en önemli nokta olan Van-Fed son zamanlarda kazandığı ivmeyle Van’a dair İstanbul’dan görüşleriyle katkı sunacak önemli de bir STK olarak görülüyor.

Editör: TE Bilisim