Yapımını Abdullah Irmak, metninin Mehmet Feyat ve seslendirmesinin Esra FM program yapımcısı Özkan Altınkaynak tarafından yapıldığını Harun Konak belgeseli Konak anısına düzenlenen gecede gösterildi. Hüzün, özlem ve gözyaşıyla anılan Yusuf Konak'ın merhum oğlu Harun Konak için düzenlenen anma gecesinde gözyaşları sel oldu.

 

Bak Hele Bak Yusuf Konak Kahvaltı ve Kültür evinde Harun Konak'ı anma gecesi düzenlendi. Abdullah Irmak, Mehmet Feyat ve Sinan Bağlı tarafından düzenlenen gecede Konak’ın dostları yalnız bırakmadı. Vefatı üzerinden yaklaşık beş ay geçen Harun Konak'ı unutmayan sevenleri onun için geniş katılımlı hazırlanan programa yoğun ilgi gösterdi. 

 

BAĞLI: UNUTMAK MÜMKÜN DEĞİL

Geceye Van TSO Başkanı Necdet Takva, oda yönetim kurulu üyeleri, Sivil Toplum Örgüt temsilcileri, Basın mensupları, Konak'ın akrabaları ve sevenleri katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Belediye Kültür ve Sosyal İşleri eski Müdürü Sinan Bağlı, “Arkadaşları ile birlikte, onun anısına bir program tertiplemek istedik. O güzel insanı unutmak mümkün değil. Onu hep özlemle, rahmetle anacağız. Bu gün yaptığımız mütevazi gecemize katılımınızdan dolayı teşekkür ederim.” Dedi.

 

TAKVA: KONAK’IN HERKESTE BİR ANISI VARDIR

Daha sonra söz alan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ise, “Harun Konak'ın dostlarının vefası bizleri mutlu etmiştir. Merhum Harun Konak kardeşimizin herkeste bir olumlu anısı mutlaka vardır. Onu sevenlerin bir araya gelmesi ve anma programı düzenlemesi güzel bir vefa örneğidir. Bu geceyi tertipleyen Sinan Bağlı, Mehmet Feyat ve Abdullah Irmak'a teşekkür ederim.” Dedi.

 

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Yapılan konuşmalardan sonra Abdullah Irmak, Mehmet Feyat ve Özkan Aytınkaynak tarafından Harun Konak için hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterimi sırasında duygulu anlar yaşandı. Anma programına katılanların tamamı gözyaşlarına boğuldu. Hazırlanan Harun Konak sinevizyonu Abdullah Irmak yapımı. Metninin Mehmet Feyat yazarken, Esra FM program yapımcısı Özkan Altınkaynak tarafından da seslendirmesi yapıldı.

 

KONAK: VEFA BİZİ SEVİNDİRDİ

Bak Hele Bak namıyla ünlenen Kahvaltı ve Kültür Evi sahibi Yusuf Konak emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür ederek, onun dostlarının vefası bizi sevindirdi, hüzünlendirdi. Bizi unutmayanlara minnettarız. Dostlarımın yanımda olması beni ayakta tutuyor. Oğlumun vefat ettiği günden bu yana hiçbir dostum beni yalnız bırakmadı.” İfadelerini kullandı. Program okunan Kuranı Kerim, ilahi ve dualarla sona erdi. 

 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim