Mersin'de kaçarak evlenen uzman çavuş ile eşinin düğün hayali, 12 yıllık gecikmeli olarak Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde gerçekleşti. Damadın dayısı ve kız kardeşinin ölümü nedeniyle düğünlerini erteleyen Kayahan çifti, gelinlik ve damatlık giyerek, çocuklarıyla birlikte doyasıya eğlendi. Gelin Kayahan, "Bugün benim için çok güzel bir gün.12 yıldır yaşayamadığımız heyecanı bize yaşatan tüm dostlarımıza teşekkür ederim. Özellikle eşimin mesai arkadaşlarına, komşularıma ve Çukurca halkına minnettarım" dedi.

 

Mersin'de ailelerinin rızası olmadığı için kaçarak evlenen uzman çavuş ile eşinin düğün hayali, 12 yıl sonra Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde gerçekleşti. Gelin Hacer Kayahan, düğününde kızlarıyla davul zurna eşliğinde eğlendi. Mersin'in Silifke ilçesinde tanıştıktan sonra aşık olan Hacer ve Halil Kayahan çifti, hayatlarını birleştirmeye karar verdi. Ancak, gelinin ailesinin evlenmelerine karşı çıkması üzerine kaçarak Mersin'in Silifke ilçesine yerleşti. Silifke'de bir süre kaldıktan sonra görev yeri Erzurum'a dönmek zorunda kalan Halil Kayahan, 5 ay sonra düğün yapmak için ailesinin de yaşadığı Mersin'e döndü. Düğün hazırlıkları yapıldığı sırada dayısı öldürülen Kayahan, acı olay üzerine düğünü ertelemek zorunda kaldı.

 

Aradan geçen 4 yılın ardından eşinin beyaz gelinlik giyme hayalini gerçekleştirmeye hazırlanan Halil Kayahan, ikinci bir ölüm haberiyle bir kez daha yıkıldı. Kız kardeşi Ayşe Sarı'nın doğum yaptığı sırada hayatını kaybetmesi nedeniyle çift, düğün planlarını bir kez daha erteledi. Yaşadığı acı olaylar nedeniyle hayalini kurdukları töreni bir türlü yapamayan Kayahan çifti, davul zurnalı düğünlerini 12 yıl sonra Hakkari'nin Çukurca ilçesinde gerçekleştirdi. İlçe merkezindeki bir restoranda yapılan ve Kaymakam Ünal Koç, Jandarma Komutanı Binbaşı Kadir Kalaycı, Emniyet Müdürü Vahap Karaca ile damadın silah arkadaşları ve Çukurcalı vatandaşların katıldığı düğünle gelinlik ve damatlık giyme hayallerini sona erdiren Kayahan çifti, 9 ve 11 yaşlarındaki kız çocuklarıyla gönüllerince eğlendi.

 

"ÖLEN ABLAMIN ÇOCUKLARINA BAKIYOR"

Damat Halil Kayahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadıkları iki acı olay nedeniyle 12 yıldır düğünlerini ertelediklerini anlatarak, yıllar sonra hayallerine kavuşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

 

Eşinin ailesinin evliliklerine karşı çıkması üzerine 2003 yılında kaçtıklarını belirten Kayahan, "2007 yılında Kahramanmaraş'ta görev yaparken eşim komşumuzun gelinliğini giyerek birkaç fotoğraf çektirmişti. Maalesef o fotoğraflar da yandığı için eşimin 'gelinlikli fotoğraf' hayali de gerçekleşmedi. 2012 Haziran'ında kız kardeşim doğum yaparken vefat etti. Yaşadığımız bu acı nedeniyle düğünümüzü bir daha erteledik ve şu anda doğan bebekle ablasına, Allah razı olsun eşim bakıyor. Kendi çocuklarıymış gibi yakından ilgileniyor. Eşimin gelinlik giyme hayallerini gerçekleştirmek için de düğünümüzü burada yapmaya karar verdik" diye konuştu.

 

Gelinlik giyme heyecanını yıllar sonra Çukurca'da yaşadığını ifade eden Hacer Kayahan ise "Bugün benim için çok güzel bir gün. 12 yıldır yaşayamadığımız heyecanı bizimle paylaşan tüm dostlarımıza teşekkür ederim. Özellikle eşimin mesai arkadaşlarına, komşularıma ve Çukurca halkına minnettarım" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim