Van’ın Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, yapımına başlanılan okul inşaatlarını yerinde inceledi. Dundar, bu sene toplam 48 dersliğin eğitime kazandırılacağını söyledi.

 

Milli Eğitim Bakanlığınca yapımına devam edilen iki ortaokul inşaatında incelemelerde bulunan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakam Dundar, yapımı devam eden okulların eğitime büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi ile Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur Mahallesi’nde yapımı devam eden 16 derslikli ortaokullar ile Burçakalan ve Aşağı Gülderen Mahallelerinde yapılan 8 derslikli okullarımız. İlçemizin eğitimine büyük katkı sağlayacaktır ve bu sene toplam ilave 48 derslik ilçemiz eğitimine kazandırılacaktır” dedi.

 

Çalışmaları sürekli takip ettiklerini ifade eden Dundar, okul inşaatlarının bir an evvel bitirilerek eğitime açılması için çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. İlçede 4 lise, 29 ortaokul ve 69 ilkokulun bulunduğunu dile getiren Dündar, “Çaldıran'da yaklaşık 20 bin öğrencimiz bulunmaktadır. Gerek Kaymakamlık olarak, gerekse Çaldıran Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti sunmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda belediye olarak da yaz tatilinde okullarımızın boya badana ve genel bakımlarını hızla yapmaktayız. Yeni ders yılının başlaması ile birlikte çocuklarımızın düzenli ve kaliteli bir eğitim görmeleri için elimizden gelen her türlü çalışmaları yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim