Bir düğün salonunda gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak Erbil Hareketi İslami Diyanet hocası Hendiren Abdullah, Kürdistan İslami hareket basın sözcüsü Goran Nuri, Doğru haber Gazetesi yazarlarından Said Şahin ile Mehmet Yavuz ve araştırmacı yazar Suat Yaşasın katıldı. Moderatörlüğünü Van Serhad FM sunucularından Serdar Anlamaz’ın yaptığı panel, Kur’an tilavetiyle başladı. Kur’an tilavetinin ardından panelistler, kendilerine ayrılan süre içerisinde birer konuşma gerçekleştirdiler. Panelde ilk önce sözü alan Kürdistan İslami Hareket basın sözcüsü ve aynı zamanda Halepçe katliamının tanıklarından Goran Nuri, Halepçe katliamı sırasında yaşanılanları anlattı. Ardından Erbil Hareketi İslami Diyanet hocası Hendiren Abdullah, konuşmasına ‘Kim haksız yere bir cana kıyarsa bütün canlara kıymış olur’ ayetiyle başladı.

 

ABDULLAH: HALEPÇE BİR CİNAYET VE SOYKIRIMDIR

Halepçe katliamının ardından, 5 bin kişinin öldüğünü, 10 bin kişinin yaralandığını ve binlerce muhacir ve sakat insanın kaldığını hatırlatan Abdullah, Halepçe katliamının, Müslüman Kürt milletine yönelik büyük bir cinayet ve soykırım olduğunu söyledi.

Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Mehmet Yavuz ise ‘Cumhuriyet döneminden, 12 Eylül’e kadar Türkiye’de yaşanan zulümler’ konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Said Şahin ise, ‘12 Eylül’den günümüze kadar yaşanan zulümler’ başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Panelde son olarak araştırmacı yazar Suat Yaşasın da ‘İslam Baharı ve Suriye’ konulu bir konuşma yaptı. Suriye konusunda bir Müslüman’ın nasıl bir tavır takınması gerektiğini izah eden Yazar Yaşasın, Mustazaflar camiasına Suriye üzerinden yöneltilen ithamlara cevap verdi. Yapılan konuşmaların ardından program Grup Rahmet Sanatçılarının seslendirdiği Halepçe temalı ezgilerle sona erdi.

Editör: TE Bilisim