Van Halk Sağlığı Müdürlüğü, "Dünya Otizm Farkındalık Günü" kapsamında makine mühendisi olma hayalini kuran otizmli genci mühendis koltuğuna oturttu.

Van'da ikamet eden Arslan ailesinin 18 yaşındaki oğulları Uğurcan Arslan, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren'in sürpriziyle güzel bir gün geçirdi.

İmren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arslan ile 2016 yılında tanıştığını, onunla katıldığı sosyal akitvitelerde makine mühendisi olma hayalini kendisiyle paylaştığını ifade etti.

Bunun üzerine kentteki bir mühendislik firması ile görüştüğünü, firmanın da gönüllü destek verdiğini kaydeden İmren, şöyle konuştu:

"Bugün bizim makine mühendisimiz Uğurcan bey. Uğurcan bey bize bir ekskavatörün nasıl çalıştığını, kullanılmasını ve ne işe yaradığını bize anlattı. Bina yapılırken makine mühendisinin nelere dikkat etmesi gerektiğini bize anlattı.  Uğurcan gibi arkadaşlarımızla vakit geçirerek insanlarımızın bu konuda daha hassas davranmasını, toplumun birer bireyi olduklarını htirmek istedik. Uğurcan'ın makine mühendisi olma hayali var. Bugün onu yerine getirdik."

Yapılan sürprizin kendisi çok mutlu ettiğini ifade eden Arslan ise, "Çok mutluyum. Güzel bir gün oldu. Hayalim gerçekleşti. Teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Oğlunun çocukluğundan itibaren makine mühendisi olmak istediğini vurgulayan anne Münire Arslan da bu hayalini gerçekleştiren İmren ve mühendislik firması yetkilisi Sinan Üzümcü'ye teşekkür etti.

Mühendislikle ilgili bilgisayar üzerinden projelerini inceleyen Arslan, baret ve yelek giydi. Arslan, İmren ve Üzümcü'nün hediye vermesinin ardından firmadan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim