ŞEHRİVAN HABER-ÖMER FARUK TOKTAŞ

Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, Van Gölü'nün kirlenmesine dikkat çekmek amacıyla Edremit Belediyesi’nin daveti üzerine bugün Van Gölü’nde bir dalış gerçekleştirdi. Olumsuz hava koşullarından dolayı 12’de gerçekleştirilmesi planlanan dalış programı 13.00’a alındı. Saat 13.00’da da olumsuz hava koşulları devam etmesine rağmen dalışı gerçekleştiren milli sporcu Van’da yapılacak etkinliklerin takipçisi olacaklarını ve Van Gölü konusunda oluşması gereken farkındalığa kendisi de katkı sunmak için Edremit Belediyesi’nden gelen teklifi geri çevirmediğini belirtti. Programa Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş katıldı.

BİLMEZ: “KENDİSİNE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Valisi Bilmez “Şahika Hanım bugün Van Gölü konusunda bir farkındalık yaratmak için Van Gölü’nü temiz tutmamız gerektiğini ve bize miras olarak kaldığı bilincini uyandırmak için sağ olsun bir dalış etkinliği gerçekleştirdi. Böyle yağışlı bir havada atmış olduğu bu adım için şahsım ve Van halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum.” Şeklinde konuştu.

SAY: “VAN GÖLÜ ADINA FARKINDALIK YARATMAK İÇİN BÖYLE BİR TEKLİFTE BULUNDUK”

Milli sporcu Ercümen’e Van Gölü adında bir farkındalık oluşturmak için böyle bir teklif götürdüklerini belirten Başkan Say ise “Şahika Hanım’a Van Gölü’nde bir dalış yapması adına teklif götürdüğümüzde hiç tereddüt etmeden kabul etti. Bizde Van Gölü’nün çevre kirliliğine dikkat çekmek için davet ettik. Bugün de yağışa rağmen bir dalış gerçekleştirerek bizleri kırmadı. 2020’de de su sporları festivalimiz için yapmış olduğumuz daveti kırmadı kabul etti. Bizde çevre duyarlılıklarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

ERCÜMEN: “VAN BİZİ ŞAŞIRTIYOR”

Van’da bulunan imkanların kendisini şaşırttığını belirten Ercümen “Van bizi her seferinde daha da şaşırtıyor. Bugün belediye başkanımızla birlikte at çiftliğine geldik. Van’da kendileri de bana birçok projeden bahsetti yapılması planlanan çok şey var ve biz de bunun takipçisi olacağız. Buradaki etkinliklere katılmaya çalışacağız. Hava biraz kötüydü fakat dalışımızı yine de gerçekleştireceğiz.” Diye ekledi.

Editör: TE Bilisim