ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - ÖMER FARUK TOKTAŞ - Van’ın en fazla ihtiyaç duyduğu konulardan bir tanesi tanıtım ve lobicilik. Tanıtım adına son zamanlarda yapılan çalışmaların en önemli adımı dün atıldı. Vali başkanlığında toplanan Van’ın tüm amirleri Van tanıtımı için Ankara ve İstanbul’a çıkarma yapacak.

 

Van Valisi Murat Zorluoğlu Başkanlığında, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Van YYÜ, Belediye Başkan ve Başkan Vekilleri ve STK temsilcilerinin katılımıyla “Van’ın Tanıtımı” konulu toplantısı yapıldı. Yapılan toplantının en büyük meyvesi ise Van’ın Türkiye’nin 2 önemli şehri olan ve kalbi (Ankara) ile aklı (İstanbul) olarak nitelendirilen Anakara ile İstanbul’da tanıtılacak. Van’ın en büyük eksiklerinden bir tanesi olan bu tanıtım için Van’ın yerel tüm aktörleri elini taşın altına koyacak. Van için büyük öneme sahip olan tanıtım ve lobicilik bu sayede geliştirilmiş ve iş yapar hale getirilecek.

 

 

“VAN TANITIM GÜNLERİ YAPACAĞIZ”

Toplantıda basın bilgilendirmesi yapan Van Valisi Murat Zorluoğlu şu ifadelere yer verdi: “Van’ın Anakara ve İstanbul’da daha önce böyle organizasyonları olmadı. Ancak bu sene İstanbul’daki Van Vakfımız gündeme getirdiğinde daha önceki valimizle görüşülmüştü. Ben geldikten sonra da istişarelerimiz de devam etti.  İstanbul’da Van’ın tanıtımı anlamında Van Tanıtım günlerini gerçekleştirmek istiyoruz.”

 

 

ZORLUOĞLU: KENDİ İŞİMİZ GİBİ BAKACAĞIZ

İstanbul’da yapılacak olan tanıtım günlerini sahipleneceklerini söyleyen Murat Zorluoğlu, “İstanbul’da yapılacak olan Van’ın tanıtım toplantısı ile Van’ın değerlerinin tanıtımına katkı sunacağız. Biz de yereldeki ilgili kurumlar olarak vakfımızın düzenlediği toplantıya destek sunacağız. Sadece destek vermeyecek ayrıca aktif bir şekilde bu tanıtımlarda rol alacağız. İyi bir şekilde tanıtım yapılması için Van’daki bütün kurumların sahiplenmesi ve destek vermesi gerekiyor. Van’ın tanıtımı herkesin ortak meselesidir. Bize bu yüzden buna kendi işimiz olarak bakacağız.” Şeklinde konuştu.

 

 

“VAN’IN DEĞERLERİNİ HERKESE TANITACAĞIZ”

Eylül ayında yapılması planlanan tanıtım günleri ile Van’ın değerlerinin tüm İstanbul ve diğer tüm insanlara tanıtacakları söyleyen Zorluoğlu, tanıtımların Yeni Kapı’da yapılacağını söyledi. Zorluoğlu şöyle konuştu: “Eylül ayının başında Yeni Kapıda bu güzel organizasyon için elimizden geleni yapacağız. Valilik olarak biz bu işin sahibiyiz. İnşallah el birliğiyle tanıtım günlerinde, Van’ımızın güzel kültürünü, tarım ve hayvancılığını, yemeklerini, türkülerini, tarihi ve kültürel tüm değerlerini hem İstanbul’a hem bütün vatandaşlarımıza hatırlatmış olacağız. Katkıda bulunacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Ben şahsım adına çok büyük bir organizasyon olacağına inanıyorum. Herkesi de bu anlamda destek vermeye bekliyoruz.”

 

Basına verilen bilginin ardından Vali Murat Zorluğu başkanlığında düzenlenen toplantı 2 saat sürdü.

Editör: TE Bilisim