“Dünyayı kadınlar ve çocuklar değiştirecek” projesi kapsamında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Feyyaz Tokar Eğitim Parkında KAMER Vakfı işbirliği ile çocuk şenliği yapıldı.

 

Şenlikte yaklaşık 100 çocuk 30 gönüllü ve Kamer Vakfının çalışan ve gönüllüleriyle çocuk için farklı etkinlikler yapıldı. Yapılan etkinlikler sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Müdürü Rezzan Bayram ev sahibi yaptıklarından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Bayram şu ifadelere yer verdi: “Ben 18 yıldır çocuklarla beraberim. Kamer’le birlikte böyle bir şenlik yaptığımızdan dolayı mutluyum. Tüm STK’larla birlikte böyle etkinlikler yapmayı isteriz. İnşallah Kamer ile bu yaptığımız iş birliği için örnek olur ve birlikte çalışmalar yürütürüz.”

 

Yapılan şenlikle ilgili konuşan Kamer Van Şube Başkanı Esra Gürcan ise, “Biz Van Kamer olarak 2010 yılından bu yanda burada resmi bir şekilde çalışıyoruz. 2015 yılından bu yana dünyayı kadınlar ve çocuklar değiştirecek adıyla bir proje başlattık. Bu proje Van, Hakkari, Bitlis, Batman ve Diyarbakır olmak üzere 5 ilden oluşuyor. Bu proje kapsamında her ilde bin hane ziyareti yaptık. Ardından toplantılar yaptık ve 15’er kadın katılımıyla oyunlar oynadık. Son olarak bir şenliğimiz vardı ve bu şenliğimizi de TEGV iş birliği ile güzel bir şenlik yaptık. Bizde çok eğlendik” ifadelerini kullandı.

 

Kamer Diyarbakır sorumlusu ve “Dünyayı kadınlar ve çocuklar değiştirecek” projesi koordinatörü Kamuran Yılmaz projenin önemli bir proje olduğunu ve herkesin sahip çıkması gerektiğini dile getirdi. Konuşmalar sonrası çocuklar, gönüllüler ile birlikte yüz boyama, kumaş boyama, atık malzeme çalışması, ebru boyama ve konulu resim çalışması yaptı.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: HÂKİM İNALÖZ

Editör: TE Bilisim