ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER AYTAÇ AYKAÇ - HAKİM İNALÖZ - Van’da bir yıl gibi bir süre önce göreve başlayan kayyum belediye başkanlarından Atıf Çiçekli, Edremit’i bir yıl gibi bir sürede tam bir kültür ve turizm ilçesine dönüştürdü.

 

Yıllar içinde sahilleri kurumların işgali ve barakaların kaçak ve ruhsatsız yapılanması nedeniyle kapatılan Edremit’te, Çiçekli işe ilk olarak şafak yıkımı ile başladı. İlçenin Van Gölü’nü manzarasını kapatan yapıları yıkarak Vanlıları sırtı dönük olduğu göle yüzünü dönmesini sağlayan Çiçekli başkanlığındaki Edremit Belediyesi, merkezdeki yapıları da elden geçirdi. İlçe modern bir çarşıya, modern bir belediyeye ve sahile kavuşurken yıllardır kullanılamayan sahiller adeta halka açıldı. Yürüyüş yolları, piknik alanları gibi bir çok hizmeti yaparak vatandaştan takdir alan Edremit Belediye başkanı, yaz başlamadan ikinci plaj ve hazırda mangalların bulunduğu projelerin müjdesini de halk ile paylaştı. Geçtiğimiz hafta çekilen Edremit sahillerindeki fotoğraf ise ilçenin yaşadığı değimi gözler önüne sermiş oldu.

 

 

Belediye başkan vekilliğine atandıktan kısa bir süre sonra Edremit’te büyük bir dokunuş başlatan Atıf Çiçekli, 1 yılda ilçenin çehresini değiştirdi. Tam 1 yıl önce Edremit ilçesindeki ruhsatsız, kaçak ve ilçenin görüntüsünü bozan yapılarını yıkmaya başlayan Çiçekli, 1 yıl gibi bir süredir ilçenin çehresini değiştiren çalışmalara imza attı. Van ve Edremit’in Van Gölü’nü görmesinin önünü açan Çiçekli, geçtiğimiz günlerde de “Arabaların bagajlarındaki mangalları atın” diyerek yeni yapılan piknik ve mesire alanlarının da müjdesini verdi.

 

 

Van’da bir yıl gibi bir süre önce göreve başlayan kayyum belediye başkanlarından Atıf Çiçekli, Edremit’i bir yıl gibi bir sürede tam bir kültür ve turizm ilçesine dönüştürdü. Yıllar içinde sahilleri kurumların işgali ve barakaların kaçak ve ruhsatsız yapılanması nedeniyle kapatılan Edremit’te, Çiçekli işe ilk olarak şafak yıkımı ile başladı. İlçenin Van Gölü’nü manzarasını kapatan yapıları yıkarak Vanlıları sırtı dönük olduğu göle yüzünü dönmesini sağlayan Çiçekli başkanlığındaki Edremit Belediyesi, merkezdeki yapıları da elden geçirdi. İlçe modern bir çarşıya, modern bir belediyeye ve sahile kavuşurken yıllardır kullanılamayan sahiller adeta halka açıldı. Yürüyüş yolları, piknik alanları gibi bir çok hizmeti yaparak vatandaştan takdir alan Edremit Belediye başkanı, yaz başlamadan ikinci plaj ve hazırda mangalların bulunduğu projelerin müjdesini de halk ile paylaştı. Geçtiğimiz hafta çekilen Edremit sahillerindeki fotoğraf ise ilçenin yaşadığı değimi gözler önüne sermiş oldu.

 

 

HER YER BARAKA İKEN GÖLÜN ÖNÜ AÇILDI!

Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’nin yaptığı en radikal ve prestijli proje ilçenin yeşilliğini bozmadan, ilçeyi işgallerden kurtulmak oldu. Sahilleri ve en güzel alanları vatandaşın kullanamamasından dolayı “Vanlı Van Denizi’ne sırtı dönük” yaşıyor algısını değiştiren Çiçekli, Edremit merkezine kadar olan tüm yapıları yıkarak gölün güzelliğinin Vanlı ile buluşturulmasının önünü açtı. Daha önce yol boyunca gölün önüne set çeken ruhsatsız yapıları yıktıran Çiçekli, ardında ilçe merkezinin çehresini değiştirdi. İlçe merkezindeki yapıların yerine yeşil alan çalışması başlatan, yine merkezdeki taş yapıyı dönüştürerek ilçe belediye başkanlığı ve kaymakamlığına tahsis eden, sahillerdeki mesire alanlarını, çardakları artıran, sahil boyunca yürüyüş yolları inşa eden Edremit Belediyesi bu anlamda adeta ilçeyi sil baştan dizayn etti.

 

 

İLÇEYE 100 BİN METREKARE YEŞİL ALAN KAZANDIRDI

Geçtiğimiz günlerde çekilen ve halk ile paylaşılan fotoğraflar ile sahillerdeki değişimler bir kez daha objektiflere yansırken başkan Çiçekli sahil bandı projesinin 1 ay içinde tam anlamıyla da hazır olacağını paylaştı. Önce enkazı kaldıran, sonra ilçeye modern bir sahil kazandıran Çiçekli, 1 ay içinde açılacak olan alanda tam 100 bin metrekarelik bir yeşil alanın ilçeye kazandırılacağını da paylaştı. Yeşil Edremit’te kazandırılacak bu alan sevinç yarattı. Henüz ağaçlandırma ve çalışmaları devam etmesine rağmen ilçenin havadan çekilen görüntüleri ise mest etti.

 

 

ARAÇLARIN BAGAJLARINDAN MANGALLARI ATIN!

“Deniz ile aramıza işgalciler duvar örmüştü ne yazık ki. Bu işgali yıkacağımız dediğimizde, bize kimler geldi kimler geçti. Bunlar yapamadı da sen mi sahildeki bu işgalleri bitireceksin dediler. Bizde hakka, hukuka inandık ve hukuka uyanın hakkını, hukuka uymayanlara da yedirmeyeceğiz ve adaletten şaşmayacağız dedik. Yüce Rabbim yüzümüzü kara çıkarmadı ve bir gece de yıktık mı? Yıktık elhamdülillah.” Diyen Çiçekli, yıkılan yerlerin halka kullanımına açıldığını da geçtiğimiz günlerde şu sözlerle paylaştı: “Biz Van’a geldiğimizde bize dediler ki her Vanlının arabasının arkasında bir mangal vardır. Bende dedim ki mangal varda piknik yapılacak yer yok. Buraya gelen arkadaşlarımızı dostlarımızı bir yerlere piknik yapmak için götürdük. Buralardan içeri girdiğimiz para verdik. Neden? Çünkü piknik yapacağız. Ayıptır dedik. Piknik yapmak için koskoca bir deniz kenarında piknik yapmak için yer olmaz mı? Yok dediler. Bizde ilk görevimiz olsun dedik. Ve deniz kenarında piknik alanları oluşturduk. Bu yaz 300 tane piknik ve mesire alanınız hizmetinize açıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

 

 

İLK PLAJI YAPMIŞTI İKİNCİSİNİ DE BU YIL AÇIYOR!

Van’a ilk kez bir halk plajı kazandıran isim olarak öne çıkan Çiçekli, ilk plajı kente ve ilçeye kazandırmasının ardından turizme de büyük katkı sunmuştu. Son dönemlerde İranlılar’ın akının bitmediği kentte plaj kısa sürede İranlı turistlerin de gözdesi olmuş ve yaz boyunca Vanlı’nın akın ettiği sosyal alanlardan birisi haline gelmişti. Kısa sürede plaj artık kente yetmez hale gelirken kış boyunca aralıksız süren çalışmaların ardından ikinci plaj müjdesi geldi. Bu kez de Edremit merkezinde denize girmeye müsait bir alanda çalışma yapan Edremit Belediyesi eliyle ikinci plajı Van’a kazandırma çalışmalarını başlatan Çiçekli, bu plajın da bu yıl hizmette olacağı müjdesini vererek Vanlı’nın yüzünü güldürdü.

 

 

UNUTULAN TOKİ SAKİNLERİNE UMUT OLDU

2011 depreminde yapılan binlerce yeni ev ile tam bir şehir haline gelen Edremit TOKİ, Memur-Sen TOKİ gibi toplu yaşam alanlarının bitmeyen sorunları yine Edremit belediyesi döneminde hizmetle buluştu. Daha önce bir çok hizmete erişimde sorun yaşayan TOKİ sakinleri zincir marketlere yine Çiçekli döneminde kavuştu. Tam bir ilçeye dönen alanlar su ve altyapı sorunları gibi sıkıntılardan kurtulmakla birlikte geçtiğimiz günlerde de yine Çiçekli’nin yoğun girişimiyle doğalgaz müjdesi de aldı. “Bu kış son kez kömür yaktınız” diyen Çiçekli önümüzdeki yıl doğalgazlı ısınmanın haberini paylaşırken geçtiğimiz günlerde de çalışmaların resmen başladığını vatandaşla paylaştı.

 

 

VAN BALIĞI KAYNAŞMANIN ADI OLDU

Göreve gelir gelmez Ramazan etkinlikleri ile Van’da müthiş bir kaynaşma ve buluşma etkinliğinin startını veren Edremit Belediyesi, Ramazan boyunca aralıksız sürdürdüğü etkinlikler ile ilçeye farklı bir hava kazandırdı. Etkinliklerin bitmediği ilçe de kış boyunca da her hafta bir mahallede Ayran Aşı Balık Başı adıyla Van Balığı şölenleri düzenlendi. Huzurla birlikte ilçe bu şenlikle tam bir birliktelik havasına büründü. Her bir etkinliğe 10 bine yakın vatandaş katıldı. Bir kaç yıl öncesine kadar kimsenin sokağa çıkamadığı mahallelerde binlerce insan barış ve huzur ortamına kavuşmanın keyfini yaşadı.

Editör: TE Bilisim