ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ- Yaklaşık iki buçuk yıldır Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli’nin kayyum belediye başkanı olarak yönettiği Edremit’te devir teslim gerçekleşti. 31 Mart seçimlerinde HDP’nin zaferle ayrıldığı fakat YSK kararı ile mazbatanın ikinci parti olan AK Parti’ye verildiği belediyede, başkanlık mazbatasını Av. İsmail Say aldı. Edremit’te yüzde 42’lik oy ile ikinci olup karar sonrası belediye başkan olan Say’ın devir teslim töreninde Atıf Çiçekli, büyük emeklerle çehresini değiştirdiği belediyeye anlamlı ve duygusal sözlerle veda etti. Edremit’te önemli işleri hayata geçirdiklerini söyleyen Çiçekli, “Edremit benim çocuğum gibi oldu. Her zaman Edremitlinin ve Vanlının yanında olacağım.” diyerek Edremit ilçesi ile olan bağını dile getirdi. Edremit’in bir turizm ilçesi olduğuna dikkat çeken Çiçekli, yeni otellerin ve yatırımların Say eliyle hayata geçeceğini de belirterek: “İşi ehline emanet ediyorum. Gönlüm rahat bir şekilde İsmail Beye devrediyorum işleri.” Dedi. Say ise, “Bugün itibari ile belediye çalışmalarında Ak Parti rozeti ile değil belediye başkanı sıfatıyla tüm Edremitlilerin belediye başkanı olmayı hedef olarak koyduk.” Dedi.

31 Mart Yerel seçimlerinde HDP’li isimlerin kazandığı Edremit Belediyesinde değişim dün itibari ile gerçekleşti. YSK’nın geçtiğimiz hafta yapmış olduğu açıklamada KHK’lı olan isimlerin belediye başkanı olmayacağını belirtilmiş ve yerine de ikinci en çok oy alan ismin geçeceği açıklanmıştı. YSK’nın açıklamasının ardından Tuşba ve Çaldıran’da devir teslim geçtiğimiz hafta Ak Partili isimlerce gerçekleştirilmişti. İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını alan Say, belediyede görevi, eski Belediye Başkan vekili ve Kaymakam Atıf Çiçekli’den devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Çiçekli, 2 buçuk yıl önce Edremit Belediyesini talihsizliklerle, özerklik ilanları ve çukurlarla devir aldıklarını ifade ederek, “Vatandaşlarımızın hizmetle buluşamadığı Edremit’i elimizden geldiğince hizmetle buluşturduk. Elimizden geldiğince kamu hizmeti sağladık. Biz ne yazık ki bu süreçte keyfimizden veya durduk yere Edremit Belediyesini devralmadık. Ben kısa bir süreç fotoğrafı çıkarıp devri sayın başkanımıza bırakacağım.” Dedi.

ÇİÇEKLİ: KEFENİMİZ GİYEREK BU YOLA ÇIKTIK

Çiçekli, önceki belediyenin hizmet odaklı bir belediye olmadığını ifade ederek, “Vatandaşlarımızın çöpü ile asfaltıyla, karla mücadelesi ile değil özerklik ilanıyla, çukur siyasetiyle, bombalarla anılan bir şehir bir belediyeydi Edremit Belediyesi. Biz bu yola sayın Cumhurbaşkanımızın milli birlik ve kardeşlik çerçevesi içerisinde çözüm süreci diye anılan ve ne yazık ki zehirlenen bu projenin sonucunda Edremit Belediye Başkan vekili olarak görevlendirildik. Biz görevlendirildiğimizde bizle ilgili bakış kefenini giydi yola çıktığıyla ilgili bir bakıştı. Biz kefenimizi giyerek çıktığımız bu yolda 2 buçuk yıl sonra elhamdülillah alnımızın akıyla Edremit belediyesini değerli dostum İsmail Say beyefendiye devretmenin gururunu yaşıyorum.” Şeklinde konuştu.

“BİRKAÇ DEFA SUİKAST GİRİŞİMİ DE OLDU”

2 buçuk yıllık süreçte çok fazla talihsizliğin yaşandığını vurgulayan Çiçekli, “Bu süreçte değerli arkadaşım Muhammed Safitürk Derik’te şehit edildi. Belediye başkan vekilliği döneminde bir şehidimizde oldu. Ne yazık ki bize dair Edremit’i hizmetle buluşturmada çok ciddi tehditlerde oldu. Bunların hiçbirine prim vermedik. Birkaç defa suikast girişimi de oldu. Çok şükür Allah bizi korudu ve kimseden korkumuzun olmadığını da ifade edelim. Türkiye Cumhuriyeti devleti çok güçlüdür. Emniyeti ve jandarmasıyla ve beraberinde tüm kamu kurumlarıyla güçlü bir devlet olduğunu ifade ettik ve ifade etmeye de devam edeceğiz inşallah.

ÇİÇEKLİ: EDREMİT’İMİZE HİZMET ETMEYE ÇALIŞTIK

Çiçekli, belediyeyi devraldıklarında çökmüş bir belediye aldıklarını belirterek, özellikle kamu personeli ve mali açıdan çökmüş bir belediye olduğunu söyledi. Çiçekli, “Bu süreçte iş bilen personelimiz neredeyse yok gibiydi. Biz bu süreçte Edremitli ve gönül ehli insanlardan bir kadro kurduk. Bu kadro dahilinde Edremit’imize hizmet etmeye çalıştık. Göreve başladığımızda ne yazık ki işe gelmeden maaş alanlar vardı. Değer ailesi olarak tabir edilen insanlara belediyenin kaynakları aktarılıyordu. Şahsi kariyerimi ve özel hayatımı bir kenara bırakarak Edremit’e sahip çıktım. Edremit’in ne kadar sıra dışı sorunları varsa onları çözmeye çalıştık. Başta hepinizin bildiği sahil bandı işgallerini bitirdik. Biz o sahil bandını temizlememiş olsaydık imar affı ile oradaki yapıların hepsi devam ediyor olacaktı.” Diye belirtti.

ÇİÇEKLİ: BİRÇOK ÖNEMLİ HİZMETE İMZA ATTIK

Çiçekli konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Onun dışında marinamızı yeniledik. Van’a ve Edremit’e sahilde bir piknik mesire alanı kazandırdık. Bu en temel eksikliklerden biri idi. Ayrıca binicilik merkezi, halk plajları, kız kalesinde rekreasyon yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bizler 2 buçuk yılda 110 kilometre yol yaptık. 30 yılda yapılmayanı bizler 2 buçuk yılda yaptık. Ve daha birçok önemli hizmete imza attık. 2 buçuk yılda devletimizin kamu hizmeti ile mühür vurduğumuza inanıyorum. Edremit artık turizm merkezi olarak anılıyor. Bizler bu süreçte hatır gönül ile değil işi bilen insanlarla çalıştık. İmar konusunu çözmeye çalıştık. Kurumsal yapısı oturmuş bir belediyeyi İsmail Beye devrediyoruz. Yanan bir belediye arşivimiz vardı. Bizde elektronik bir arşiv kazandırdık belediyemize.”

“183 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIK”

Çiçekli belediyeyi 10 milyon Türk Lirası borç ile devraldıklarını ifade ederek, “Piyasa karşılığı 183 milyon yatırımla ve biraz da borçla belediyesini İsmail Beye devrediyoruz. Ben ömrümüm en güzel 2 buçuk yılını Edremit’e geçirdim. Edremit’e hizmet etmek benim için şerefti. Kefenimizle çıktığımız bu yolda alnımızın akıyla ve gururla bu görevi değerli dostum İsmail beye bırakıyorum. Bu süreçte İsmail Beyin bize desteği çok oldu. Bize 100 bin liralık ağaç desteğinde bulundu. Bu süreçte Edremitlilere hizmeti götürmeyi nasip eden Allaha şükranlarımı dile getiriyorum. Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a, sayın Süleyman Soyluya, değerli bakanlarımıza, valilerimize ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Edremit artık bir turizm ilçesidir.

ÇİÇEKLİ: İŞİ EHLİNE EMANET EDİYORUM

Çiçekli, “Yeni yapılacak otellerimiz var. Artık onların açılması İsmail Beye nasip olacak. Sahil bandımızın 7 kilometresini açtık ama 2 buçuk kilometresinin reaksiyon yaptık. Tamamlanması artık İsmail Beye nasip olacak inşallah. Edremit benim çocuğum gibi oldu. Her zaman Edremitlinin ve Vanlının yanında olacağım. Kaymakam olarak birkaç ay daha buradayız. Sonrası bakanlığımıza kalmış. Edremitlinin ve Vanlının her derdiyle dertleneceğim. İşi ehline emanet ediyorum. Gönlüm rahat bir şekilde İsmail Beye devrediyorum işleri. Bu bir bayrak yarışıdır. Asıl olan kamu hizmetidir. Bizler 2 buçuk yıldır hizmet etmek için mücadele ettik. Kendisinin bizden devraldığı bu bayrağı ufkuyla, bilgi ve birikimle çok daha iyi yerlere götüreceğine inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

SAY: BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR

Daha sonra bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, kendilerine oy veren yüzde 42’lik dilimin ve HDP’ye oy veren yüzde 58’lik kısmın da belediye başkanı olacağını vurgulayarak, “Bugün itibari ile belediye çalışmalarında Ak Parti rozeti ile değil belediye başkanı sıfatıyla tüm Edremitlilerin belediye başkanı olmayı hedef olarak koyduk. Kıymetli kaymakamımıza da 2 buçuk yıllık süreçte yapmış olduğu hizmetlerden ve Edremit’i Van’ın ve bölgenin incisi haline getirmek için yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Biz de bayrağı aldığımız yerden gitmesi gereken yere kadar ulaştıracağız inşallah. Ak Parti’nin belediyecilik ilkelerini de esas alarak ve temiz bir çevre, temiz bir doğa ve insan odaklı bir belediyecilik anlayışıyla yol yürüyeceğiz. İlk günden itibaren bismillah diyerek başlıyoruz. Bu sürecin herkese hayırlar getirmesini ümit ediyorum.” Dedi.

Öte yandan geçtiğimiz hafta Van’ın merkez İlçesi Tuşba’da mazbata Ak Partili Salih Akman’a verilirken, Çaldıran’da ise Ak Partili isim Şefik Ensari’ye mazbata verilmişti.

Editör: TE Bilisim