ŞEHRİVAN HABER- Edremit Belediyesi’nin, turizm, istihdam ve mesleki unsurları bir arada barındıracak olan ‘Yüzen Otel’ projesi onaylandı. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından başarılı proje olarak görülen ‘Yüzen Otel’ projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından destek almaya hak hazandı. DAKA tarafından 4 il adına sunulan 7 proje bakanlık tarafından başarılı bulunarak onaylandı. Projeler arasında yer alan ve Edremit için önemli projelerin başında gelen ‘Edremit’te Turizm Odaklı İstihdam Projesi’de aldığı destek ile kamuoyundan adından söz ettirdi.

Edremit Belediye Başkan adaylığı sürecinde birbirinden flaş projeleri ile Van halkının karşını çıkan Belediye Başkanı Say, o dönem verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Adaylık sürecinde Van ve Edremit’in geleceği noktasında adından söz ettirecek projelerden söz eden Say, Edremit’i 7’inci bölge ilan edeceğini ve cazibe merkezine dönüştüreceğini söylemesinin üzerinden 1 yıl bile geçmeden önemli işler başardı. Seçilir seçilmez ilçenin turizm ile alakalı yatırımlarını bir bir hayata geçiren Say, bu anlamda bekleyen birçok yatırımın önünü açtı. Son dönemlerde kentin gözdesi olan ilçeye önemli iş adamlarını, yatırımcılarını çekme sözünü veren Say, sadece 1 yıl gibi bir sürede birçok önemli temasta bulundu. İlçede en az 5 önemli turizm yatırımı için söz kesen Edremit Belediyesi son olarak da kendi projelerinden birisini hayata geçirmek için adımı attı. Van Gölü’nü cazibe merkezi haline getirecek o projelerden birisi olan Edremit’e Yüzen Otel Projesi onaylanarak yeni süreçte start alacak yatırımlardan birisi olarak kamuoyuna duyuruldu.

DAKA’NIN 7 PROJESİ ARASINDA YER ALDI!

Van Edremit Belediyesi’nin ‘Edremit’te Turizm Odaklı İstihdam Proje; Yüzen Otel’ projesi 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 4 il adına sunulan 7 proje bakanlık tarafından başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. Projeler arasında yer alan ve Edremit için önemli projelerden olan ‘Edremit’te Turizm Odaklı İstihdam Proje; Yüzen Otel’ projesi de destek almaya hak kazandı. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından yapılan açıklamada, “TRB2 Bölgesinden 7 proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (#SOGEP) kapsamında destek almaya hak kazanmıştır. 7 projenin toplam bütçesi 27.926.631,00 TL olup toplam hibe tutarı 11.950.000,00 TL’dir” ifadelerine yer verildi.

“TÜRKİYE’DE AZ ÖRNEĞİ OLAN PROJEDE BÖLGEDE İSE BİR İLK”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Edremit adına projenin onaylanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Edremit’in tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğasıyla unutulmaz bir tatil fırsatı sunan bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Say, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na(DAKA) teşekkürlerini iletti. Başkan Say, “Yüzen Otel Projemiz, turizm, istihdam ve mesleki eğitim unsurlarını bir arada barındırıyor. Üçünü de katkı sunacak şekilde tasarlanmıştır. Türkiye’de az örneği bulunan bölgede ise hiç bulunmayan bir konsept. Bu konseptin içerisinde denizcilik, otelcilik alanında eğitim gören üniversite ve lise öğrencilerin staj yapacağı bir uygulama oteli gibi olarak hizmet verecek. Burada elde edilen gelir ise sosyal yardımlaşma alanlarında kullanılacak. Deniz üzerinde hem konaklama, hem restaurant cafe hizmetleri hem de toplu organizasyonlar anlamında benzersiz bir deneyim sunmak açısında turizme büyük bir katkısı olacaktır” dedi.

“BU PROJE İLE TURİZM ALANINDA KAPI ARALANMIŞTIR”

Kente gelen ziyaretçilerin bölgeyi daha fazla keşfetmesini istediklerini belirten Başkan Say, bu amaçla mevcut turizm yatırımlarına farklı bir boyut kazandırma amacında olduklarını ifade etti. Bu projelerinin Van adına bir ilk olacağını, turizm alanında da kapının aralanmasına vesile olduğunu vurgulayan Başkan Say, “Bu proje ile ilçemizin turizmi açısından önemli bir gelişme yaşanmıştır. Bu projemiz hem ilçemizin turizmine katkı sağlayacak hem de istihdam anlamında iş kapısı olacaktır. İlimiz adına ilerleyen yıllarda gerek yatırımcılar gerekse de devlet eliyle çok daha farklı bir konuma gelecektir. Böylesi değerli bir projenin ilimize ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Hep birlikte çok daha güzel işlere imza atacağımıza olan inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

SAY, EDREMİT’İ YEDİNCİ BÖLGE İLAN ETMİŞTİ!

Adaylık sürecinde Edremit’in yatırımların gözdesi olması noktasında bir çok önemli vaatte bulunan Say, ilçeyi 7’inci bölge ilan ettiklerini ve bu anlamda yatırımların merkezi haline getireceklerinin sözünü vermişti. Say, o dönem sıkça dile getirdiği bu vaadi şu sözlerle ifade etmişti: “Bizlerde Edremit’i cazibe merkezleri kapsamında 7’inci bölge ilan ediyoruz. 7’inci bölge nedir diye soracak olursanız şöyle anlatayım. Esnaf, iş adamı ve tüccarın çalışma ortamı sağlıklı hale gelmezse istediğiniz kadar teşvik yapılsın. Ama yine de batıdaki iş adamını buraya getiremezsiniz. Buraya gelen kişinin pişman olmaması için sağlıklı ortamların yaratılması lazım. Özellikle yatırım anlamında gerekli desteğin verilmesi çok önemli.” Başkan seçilir seçilmez bu anlamda adımları atmaya başlayan Say, hızlıca önü kapanan turizm yatırımlarının önünü açtı, ilçeye bunun gibi yeni yatırımların gelmesi anlamında da adımlar attı.

Editör: TE Bilisim