ŞEHRİVAN HABER: YUNUS EMRE AYKAÇ- Son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar, döviz hareketliliği ve benzeri nedenlerle zor bir süreçten geçen yerel gazetelerle ilgili Edremit Belediyesi’nden anlamlı bir hareket geldi. Ülke genelinde birçok yerel gazetenin gazete kapatmak ve küçülmek zorunda kaldığı süreçte Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, yerele destek olmak amacıyla kentteki yerel gazeteler ile bir araya geldi. Yerel gazetelerin kentler için olmazsa olmaz bir noktada olduğuna dikkat çeken Say, bu süreçte yerel gazeteleri desteklemek ve yanında olmak için hazır olduklarını ifade etti. Başkan Say, “Yerel basın bizler için büyük önem arz ediyor. Toplumun gözü ve kulağı olan sizlerin ekonomik sıkıntılar içerisinde olduğunu biliyoruz. Bu anlamda Edremit Belediyesi olarak sizlerin yanınızda olduğumuzu ve her türlü desteğe de hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum. İmkanlarımız ölçüsünde her türlü desteğe hazırız. Umarım bizim bu girişimimiz ilgili birçok yere de örnek olur ve istediğiniz destekleri oralardan da görürsünüz” dedi. Bu hareketiyle uzun süredir sıkıntılı zamanlardan geçen yerel gazetelerle ilgili ilk duyarlılığı gösteren kurum olan Edremit Belediyesi’nin harekete gazetecilerden takdir gördü. Gazeteciler bu duyarlılığın maddi yönünden çok manevi desteğinin kendileri için anlamlı olduğunu vurguladı.

Son dönemlerde artan baskı giderleri, azalan ilan gelirleri ve benzer nedenlerle sıkıntılı süreçten geçen yerel gazetelerle ilgili Edremit Belediyesi’nden anlamlı bir hareket geldi. Yerel Gazeteler ile ilgili sıkıntıların gündemden düşmediği, “Yerel basının mutfağında yangın var” şeklinde haberlerin geldiği bir süreçte belediye başkanı İsmail Say gazetelere destek olma kararı aldı. Yerel gazeteler ile ilgili sıkıntılı süreci yakından izlediğini belirten Say, kentteki yerel gazete temsilcilerini kabul ederek destek olma sözü verdi.

GAZETECİLERİN SIKINTILARINA DUYARSIZ KALMADI

Gazeteciler ile buluşmasında yerel basının önemine vurgu yapan Say, “Bizler bu kentteki yerel gazeteleri, gazetelerin sahiplerini uzun yıllardır tanıyor ve biliyoruz. Belediye başkanlığı öncesinde de herkes ile yakın ikili ilişkilerimiz oldu. Ve her bir gazetenin ve medya kuruluşunun bu noktadaki önemini çok iyi biliyorum. Gazetelerimizin bu noktada kentimiz için ne kadar önemli olduğunun da farkındayım. Çünkü bu kentte iyi bir şeyler oluyorsa bunda gazetelerin, medya kuruluşlarının önemi büyüktür. Fakat son zamanlarda ülke genelinde olduğu gibi yereldeki gazetelerin de sıkıntılı bir süreçten geçiyor olması bizi üzmüştür. Haliyle biz bu kentteki birçok güzel işin hayata geçmesinden pay sahibi olan yerel gazetelerimizin yanında yer almak istedik.”

EDREMİT BELEDİYESİ GAZETELERİN YANINDA OLACAK

Say konuyla ilgili olarak ayrıca, “Gazetelerimizi desteklemek bizlerin bu kentteki diğer birçok kurum ve kuruluş gibi görevimizdir. Çünkü sizler bu kent yararına önemli işler yapıyorsunuz. Edremit Belediyesi olarak bu noktada bu işin öncüsü olmak istedik. Sizlerin yanında olduğumuzu, zor süreçlerde kendi imkânlarımızla size katkı sunmak istediğimizi paylaşmak istedik. Bu süreçte maddi ve manevi olarak sizin yanınızda duracağız ve ayakta durmanız için size her türlü desteği vereceğiz. Kentteki diğer kurum ve kuruluşların da benzer bir duyarlılığı sergilemesi umuduyla yanınızda duracağımızı ilan ediyoruz.”

GAZETECİLER: BU DURUŞ BİZİ MUTLU ETMİŞTİR

Say’ın destek açıklamasından sonra karşılıklı olarak mevcut duruma dair değerlendirmeler yapan gazete temsilcileri ise bu hassasiyetin kıymetli olduğu vurgusunu yaptı. Gazeteciler, “Sizlerin bu anlamda yanımızda olduğunuzu göstermeniz bizler için çok kıymetlidir. Gazeteciler zor bir süreçten geçiyor. Bu noktada büyük sıkıntılar var. Fakat burada maddi destek kadar manevi destekler görmek de bizler için kıymetlidir. Bu yönüyle Edremit Belediyesi’nin bu duyarlılığı bizi çok mutlu etmiştir.” Şeklinde konuştu.

YEREL ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıldan bu yana ülke genelinde etkili olan ekonomik sıkıntılar, döviz hareketliliği, ithal ürünlerin fiyat artışı gazeteleri de büyük oranda etkilemişti. Matbaa giderlerinde yüzde 100’ün üzerinde zamlar ile ekonomik olarak zor günler yaşayan gazeteler, bir taraftan da kamudaki yatırımlardaki tasarruf tedbirlerinden dolayı kayıplar yaşamaya başlamıştı. O süreçten sonra ülke genelinde birçok gazete baskıyı durdurmak zorunda kalmış, bazı gazeteler haftalık ya da haftada birkaç çıkacak şekilde ayakta kalmaya çalışmıştı.

Editör: TE Bilisim