Edremit Belediyesi 2014 - 2015 çalışma sezonu kapsamında önüne koyduğu projeleri bir bir hayata geçiriyor. 30 Mart Yerel seçimlerin ardından Edremit Belediyesi'nin Büyükşehir yasasıyla kendisine bağlanan yeni mahalle ve köyler olmak üzere ilçenin tümünde başlattığı fizibilite çalışmaları neticesinde mahallelerin sorunlarını birebir tespit edip böylece başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor. Fizibilite çalışmaları kapsamında mahallelerde halkın öncelikli olarak çözülmesini istediği sorunlar hizmet projelerinde ilk sıralara alınarak böylece çalışmalar gerçekleştirildi.

EĞİTİM DESTEKEVİNİN TEMELLERİ ATILDI

Edremit belediyesi tek görevinin su, yol, kanalizasyon ve temizlik olmadığının bilinciyle sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde başta maddi durumu iyi olmayan ve çocuklarını dershaneye gönderemeyen ailelerin çocuklarına bedava eğitim- öğretim kursları verebilmek adına yeni bir Eğitim Destekevi ve Gençlik Kompleksinin temellerini attı ve inşası hızla sürdürülüyor. Yollarda oluşan su birikintilerinden kaynaklı meydana gelen çukurların doldurulması için birçok yolda yama çalışması yapıldı.

ASFALT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bakacık (Keyişoğlu), Doğanlar (Pêrteka Jêr), Akın (Pêrtaka Jor) ve Yeni Mahalle yollarının geçtiği ve trafik yoğunluğunun oldukça yüksek olduğu 1,5 km'lik alanda 11 metre genişliğinde beton asfalt dökümü için başlatılan zemin etüt çalışması ardından asfaltlama çalışmasına başlandı. Aynı zaman da yol yapım çalışmaların yapıldığı yolların kenarlarında toprak kaymalarının önüne geçmek ve yolların daha kalıcı olabilmesi için istinat duvarları örülerek yolları daha güvenilir hala getirildi. Eminpaşa Mahallesi'nde Eminpaşa ilköğretim ve lisenin olduğu okul kampüs alanında kaldırım yapımı ve parke çalışmasıyla beraber; yol trafik kavşağı yapılarak öğrenciler için yollar daha güvenilir hale getirildi.

DRENAJ KANALI YAPIMLARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR!

Şabaniye Mahallesi'nde 3 km'lik güzergah boyunca yağmur ve sulama suyu drenajı için 400 mm'lik boru hattı döşendi. Esentepe mahallesi Kiracı TOKİ'lerde yaşayan çoğunluğunu göçle beraber Van'a gelen yoksul ailelerin oluşturduğu ve ekmek alma imkanlarından yoksun ailelerin ekmeklerini kendileri yapabilmeleri adına söz konusu TOKİ alanında Tandırevi Proji kapsamında tandırevinin temelleri atıldı inşası sürüyor. Kadın Parkı alanında çimlendirme ve ağaç dikme işlemleri aşamalı olarak sürdürüldü. İlçe genelinde başlatılan çalışmalar sürüyor.

Editör: TE Bilisim