ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ- Dün gün boyu Van’da bulunan ve Erciş’in de aralarında bulunduğu bir kaç ilçeyi kapsayan ziyaretler gerçekleştiren Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Van’daki temaslarında önemli mesajlar verdi. Kentteki ziyaretleri kapsamında Edremit Belediyesi tarafından organize edilen Yeni Edremit Fuarı’na katlan Kurum, burada yapılan çalışmalardan övgüyle bahsetti. Edremit’in dünü ve bugününün anlatıldığı, aynı zamanda onlarca etkinliğin gerçekleştiği fuarı gezdikten sonra Edremit’teki çalışmalardan takdirle söz eden Kurum: “İşte yeni Edremit bu” dedi. Edremit’te ve Van’da artık Ak Parti belediyeciliğini uygulamak istediklerini söyleyen Kurum, Edremit’teki konuşmalarında Çevre Yolu, Van’ın yeni şehir planlaması, kat planlaması gibi önemli konulara da değindi.

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum bir takım açılış ve temaslarda bulunmak üzere Van’a geldi. Bakan kurum Van’daki temaslarında Van’ın önemli sorunlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Van'ın Erciş ilçesindeki programının ardından Edremit ilçesine gelen Çevre şehircilik Bakanı Murat Kurum, ilçedeki Nur Tatar Spor Salonunda düzenlenen 'Yeni Edremit Fuar'ının açılışına katıldı. Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, İrfan Kartal, Vali Mehmet Emin Bilmez, Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli tarafından karşılanan Bakan Kurum'u spor salonundaki fuara gelen yüzlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla karşıladı.

KURUM: BAKANLIĞIMIZIN TÜM BÜROKRATLARIYLA ARANIZDAYIZ

Bakan Kurum, fuarda yaptığı konuşmada, bakanlığının bünyesindeki bürokratlarla Van halkının dertlerini dinlemek ve yeni projelerini halkla paylaşmak için geldiklerini belirterek, "Van serhat, tarih, kültür şehri. Dertlerinizi dinlemek, projelerimizi sizlerle paylaşmak için bakanlığımızın tüm bürokratlarıyla bugün aranızdayız. Buraya gelirken gerçekten ayrı bir heyecanla geldik. Biliyoruz ki, Van bu bölgenin en önemli şehirlerinden biri. Van olmazsa Türkiye olmaz, bu bölge olmaz. Dolayısıyla Van'ı tüm ilçeleriyle inşallah kazanmak istiyoruz. Bu noktada iki yıl sürede görev yapan kayyumumuz, görüyorsunuz ki devletini verdiği paraları buraya harcandığı zaman, Edremit halkına harcandığı zaman, Van halkına harcandığı zaman neler yapılabileceğini kendi gözlerinizle gördünüz, şahit olunuz. İnşallah 31 Mart seçimlerinde de Edremit ilçemizi almak, Van ilçelerini ve Van Büyükşehir Belediyesini almak üzere yola çıktık.” İfadelerine yer verdi.

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”

“Edremit halkı için yapılması gereken her türlü projeyi Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde yapmak için gayret göstereceğiz. Bu projeler içerisinde millet bahçeleri olacak. Bu projeler içerisinde kentsel dönüşüm projeleri olacak. Bu projeler içerisinde atık su, yağmur suyu, alt yapı projeleri olacak ve bu projeler içerisinde marka şehir projeleri olacak. İnşallah Edremit halkıyla, Van halkıyla hep beraber olarak gönül belediyeciliği anlayışıyla bu projeleri gerçekleştirmek istiyoruz. Biz istiyoruz ki herkesin gönlünü kazanalım, herkesin kalbini fethedelim. Eğer bin gönlü kırdıysak, bir kalbi fethedemediysek tüm Van'ı yeniden imar da etsek boş. Bizim Belediye Başkanlarımız da, valilerimiz de, kaymakamlarımız da sizin hizmetkarınızdır. Sizin projelerinizi gerçekleştirmek üzere inşallah gece gündüz çalışacağız. Şu an millet bahçeleri, parklar, şehircilik, alt yapı e üst yapı noktasında projelerimiz tamamlandı."

ÇANAKKALE'DE KADER BİRLİĞİ YAPTIK'

Vanlıların kendilerini her zaman bağırlarına bastığını ve kucakladıklarını söyleyen Bakan Kurum konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sizlere sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdimve kendisinin Van mitinginde gururla söylediği cümleleri ben de buradan söylemek istiyorum. 'Vanlıyam, şanlıyam, ben delikanlıyam, özüm sözüm hep birdir. Ben de Van'a sevdalıyam'.Van yiğitlerin, şehitlerin şehridir. Gürpınarlı Sülaymanoğlu Ömer Çanakkale'de, Ercişli Alioğlu Mürşit yine Çanakkale'de şahatede gitti. Bu toprağı kanıyla suladı. Edirneli, Ankaralı, Trabzonlu, Adanalı, Bitlisli, Muşlu, Erzurumlu ve Konyalı kardeşleriyle birlikte omuz o omuza verdiler ve nihayet bizlere bu cennet vatanı armağan ettiler. Bu vatanın müdafaası için nerede savaşılması gerekiyorsa bizler hep birlikte girdik. Vanlısı, Konyalısı, Ankaralısı hepimiz orada hazır ve hazır olduk. Kader birliği yaptık. Birlikte sevindik, birlikte üzüldük. İşte bu yaşadığımız tüm acı ve tatlı günler bizi birbirimize kardeş yaptı.”

İŞTE YENİ EDREMİT BU!

“Selçuklu’da beraberdik, Osmanlı'da beraberdik, şimdi ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde Türkiye Cumhuriyetinin birinci sınıf vatandaşı olarak geleceğe umutla hep birlikte bakıyoruz. Çünkü Van başka bir Van, Edremit başka bir Edremit oldu. Işıklandırılmış yürüyüş yollarıyla, bisiklet yollarıyla, yüz bin metrekare yeşil alanlarıyla, spor alanları, çocuk oyun parklarıyla , seyir teraslarıyla adeta bir şehircilik modeli ortaya koydu. Daha önce hiçbir piknik alanı yoktu, şimdi 3 tane yapılmış. Hiç kamelya yoktu, 300 tane yapılmış. Hiç otopark yoktu. Şimdi yapılmış. Ana caddesi prestij caddesi yapılmış. Ekolojik eğitim parkı yapılmış. Sazlık alanlar plaja dönüştürülmüş ve vatandaşımızın hizmetine açılmış. İşte yeni Edremit bu. Buradaki vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Bakın 2 yıllık süreçte neler yapıldı. Kayyum görevini yaptı ve üstüne düşen görevi yaptı. Ama artık 31 Mart'ta yeni bir seçimimiz var. 31 Mart'ta bizim belediye başkan adayımız İsmail Say Bey. Bu adayımızı destekleyelim. Bakanlık olarak her türlü projenin arkasında olacağız. Bu düşüncelerimizi herkese anlatmamız gerekiyor. herkesin gönlünü almamız gerekiyor.”

POŞET UYGULAMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Bakan Kurum ve beraberindeki yetkililer, daha sonra fuar alanını gezdi. Kurum, 'sıfır atık' projesi kapsamında 5 pet şişe getiren vatandaşa bez torba dağıtan Edremit Belediyesine ait standı ziyaret etti. Minik öğrenciler tarafından, üzerinde çevreye koruyucu yazılı dövizlerle karşılanan Bakan Kurum, boş pet şişeleri getiren vatandaşlara bez torba dağıttı. Bakan Kurum, burada yaptığı açıklamada, 31 Mart seçimlerinde hiç bir şekilde poşet ve bayrak kullanılmayacağını belirterek, “Böylelikle çevre kirliliğine sebebiyet vermeyeceğiz. Çevreci bir parti olarak da her adayımız bu bez torbaları dağıtacaklar. Amacımız, burada halkımızı bilinçlendirmek. Kullanılan poşet miktarını çok aza indirmek. Hedefimiz çok yakın zamanda bu sayıyı düşürmek. Sayın Emine Erdoğan himayelerinde devam eden projeler kapmasında, pilot il ve ilçeler seçilecek ve bu yerlere çöp kamyonu girmeyecek.2023 yılına kadar bu projeyi tüm Türkiye'de bu sıfır atık projesini yaygınlaştırmak istiyoruz. Şu an 13 bin kamu kurum ve kuruluşunda uygulamaya geçtik ve dalga dalga her yerde uygulamaya geçiyoruz. Artık çocuklarımız ailelerini uyarıyorlar. Poşet kullanmanın zararlı olduğunu onlar da anlatıyorlar.” İfadelerine yer verdi.

BİLMEZ: SADECE YEREL İMKANLARLA ÇÖZMEK ZORDUR

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’de kısa bir konuşma yaptı. Bilmez, bakan Kurum’un Van’ın sorunlarına çözüm bulmak ve tespitler için geldiğini ifade ederek, “Erciş için talimat verdi sayın bakanımız. İnşallah Van içinde gerekli talimatları verecektir sayın bakanımız. Van’ın sorunlarını sadece yerel imkanlarla çözmek zordur. Bunun için yerel ve merkezi imkanları birleştirip öyle çözebiliriz. Ben inanıyorum Van halkı sorunlarına çözüm bulma çabası içerisindedir. İnşallah bu sorunları da önümüzdeki süreçte çözmek için çaba gösterecekler.” Dedi.

ÇİÇEKLİ: EMANETİNİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Fuar açılışında bir konuşma yapan Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli, 2 buçuk yıl önce Edremit Belediye başkanlığına görevlendirme ile geldiğini ifade ederek, “Bu süre zarfında emanetinize sahip çıkıyor ve gayret ediyoruz. Bu süre zarfında yapılanları sizlere 3 gün boyunca anlatmaya çalışacağız. Yapılan hizmetlerden dolayı emeği geçenlere şükranlarımı iletiyorum. Aile destek merkezlerinde hanımlar yaptıkları el emeklerini burada sergileyecekler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

GÜLAÇAR: BU ŞEHRİN HİZMETE İHTİYACI VAR

Daha sonra bir konuşma yapan Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, fuarın görkemli olduğunu söyledi. Gülaçar, “Edremit ilçemiz Van’ın incisi daha önce ihmal edilmişti. Son birkaç yılda güzel hizmetler yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Biz kayyumluk sistemi ile yönetilmek istemiyoruz. 31 Mart için halkımızın güçlü desteği ile İsmail Say kardeşimizi destekleyerek ona bu payeyi vererek bundan sonraki tüm çalışmalarının ortağı olmalarını istiyoruz. Bu şehrin hizmete ihtiyacı var. Bu da ancak bizimle mümkün.” Diye belirtti.

KURUM: 31 MART SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİDİR

Bakan Kurum ve beraberindekiler daha sonra Edremit İlçesinde bulunan Elmalık Mahallesini ziyaret etti. Elmalık’ta yapımı tamamlanan taziye evinde halkla bir araya gelen Bakan Kurum, burada çevre yolu ve imarla ilgili yapılacak olan değişikliklere dair önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, burada yaptığı açıklamalarda, 31 Mart yerel seçimlerine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kısa bir süre önce açıkladığı manifestoya vurgu yaptı. Kurum, “Bizler şehirleri yaşanır hale getirmek için alt ve üst yapı sorunlarını halletmek ve gelecek nesillere daha iyi şehirler bırakmak adına var gücümüzle çalışıyoruz. 31 Mart seçimleri bu açıdan çok önemlidir. Yapacağımız çalışmalar 50-100 yıllık çalışmalar olacak.” Dedi.

“PARALARI BELEDİYELERİN ESKİ BAŞKANLARI PKK’YA GÖTÜRDÜ”

Kentsel dönüşümün önemli olduğuna vurgu yapan Bakan Kurum, “Artık yatay yapılaşma bizim önceliğimiz olacak. Artık hiçbir şehrimizde 4-5 katı geçmeyecek imarlar yapılacak. Yüksek katlı binaların yapılmasını istemiyoruz yapılmasına da müsaade etmeyeceğiz. Asıl olan mahalle kültüründe yatay yapılaşmayı ön plana çıkarmak. Hedefimiz 81 ilde millet bahçesi yapmak. Daha önce Van’daki millet bahçemizi açıkladık ve proje imalatına hızlı bir şekilde başladık ve kısa bir süre içinde iadesini gerçekleştireceğiz. Kentsek dönüşümle alakalı tüm kentlerimizde tarihi yapıların ön plana çıkması ve yıkılma tehlikesi olan binaların dönüştürülmesi içinde süratle çalışmalara başladık.”

AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNİ VATANDAŞLARA GÖSTERMEK İSTİYORUZ

“Şu ana kadar 40 şehrimizi dolaştık ve bu şehirlerin sorunlarına çözümler üretmek için çalışmalara başladık. Biz büyükşehir ve Edremit belediyemizde artık Ak Parti belediyeciliğini vatandaşlarımıza göstermek istiyoruz. Şu an büyükşehir ve ilçe belediyelerimizde maalesef kayyumla yönetiliyor. Size devletin gönderdiği paraları maalesef bu belediyelerin eski başkanları PKK’ya götürdüler, dağa gönderdiler. Ama gördük ki paralar sizler için harcandığında şehrimizin bambaşka bir alana kavuştuğunu görebiliyoruz. Biz bundan sonra Edremit belediye başkan adayımız İsmail Say ve büyükşehir belediye başkan adayımız Necdet Takva beyle birlikte Van halkı için hizmet yapmaya devam edeceğiz. Devletimizin gönderdiği ödenekler dışında bakanlığımız hem büyükşehir hem de ilçe belediyelerimizin yapacağı projelerinin arkasında olacaktır. 31 Mart seçimlerinden buradan güçlü çıkalım ve Van’a hizmet etmek için elimiz daha güçlü olsun.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim