Edremit Belediyesi, eğitim seminerlerini sürdürüyor. Edremit Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliğiyle, ‘Proje Yazma Eğitimi’ programı başlattı. Edremit Belediyesi ve Van’da bulunan çevre belediye çalışanlarının da katıldığı proje eğitim programı 5 gün sürecek.

 

Edremit Belediyesi konferans salonunda, ‘Proje Yazma Eğitimi’ adı altında DAKA işbirliğiyle yapılan eğitimde belediye personeline proje hazırlamak ve yazmak noktasında bilgilendirmelerde bulunularak uygulamalı proje hazırlama eğitimi veriliyor. Ayrıca eğitimde, kurum ve kuruluşların hibe verme şartları, belediyelerin nasıl projeler hazırlaması gerektiği, hangi kurumların belediyelere hibe desteği verdiği, proje hazırlanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi önemli bilgiler de veriliyor. ‘Proje yazma eğitimi ‘ veren Eğitmen Muhammed İsmail Dinçer, belediyeler açısından bu ve benzeri eğitimlerin seminerlerin çok faydalı olduğunu, tüm kurum kuruluşlarda olduğu gibi yerel yönetimler noktasında belediyelerde proje hazırlama ve yazmanın belediyelerin hizmet üretmesi açısından hayati önemde olduğunu belirtti.

 

Dinçer; “ Edremit Belediyesi öncülüğünde DAKA tarafından finanse edilen bir program, çevre belediyelerin de katılımıyla gerçekleşen eğitim 31 Temmuz tarihine kadar sürecek. Eğitimin amaçlarından biri belediyeler arasında iletişimi arttırmak ve belediyelerin ortak girişimlerle projeler üretmesini sağlamak. Temennimiz,  bu eğitimin Edremit ilçesi başta olmak üzere tüm belediyelerin kalkınmasına olanak sağlamasıdır.” Dedi.  Eğitim sonunda katılımcılara DAKA onaylı sertifikalar da verileceğini belirten Dinçer, Edremit Belediyesi’nin yaptığı bu tarz çalışmaların başka belediyeler tarafından da düzenlenmesi organize edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Edremit Belediyesi ve Van’ın ilçe belediyelerinden de personellerin katıldığı eğitim programı 31 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verilecek. 

Editör: TE Bilisim