Van’da görev yapan başarılı sendikacı Abdullah Efeoğlu, gerçekleştirilen 7’inci Olağan Genel Kongre’de de başkan seçildi. Görev yaptığı süre içerisinde kent genelindeki tüm kurum ve kuruluş çalışanlarının sorunları ile yakından ilgilenen ve sendika olarak da gücünü hissettiren bir yer edinen Hizmet-İş’in olağan kongresinde katılım oranı ise oldukça büyük oldu. İki dönemdir başkanlık görevini yürüten Efeoğlu bu seçimle 3’üncü kez de başkan seçildi.

Hizmet İş (Hak-İş) Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası Van Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Gerçekleştirilen kurula katılım üst düzey olurken, oldukça kalabalık geçen kurulda HAK-İŞ Genel Başkanı ve Sendikası Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi ve Gülşen Orhan, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ve İl Başkan Yardımcısı Zafer Efeoğlu ve bir çok ilçe başkan ve yönetimi ile birlikte Hak-İş bünyesinde görev yapan üst düzey isimler ve Vanlı sendika temsilcileri katıldı.

“SOMA KAZA DEĞİL CİNAYETTİR!”

HAK-İŞ'in sırf isminden dolayı sayısız yargısız infaza tabi tutulduğunu ifade eden Genel Başkan Mahmut Arslan, öncelikle son günlerin en çok konusu olan taşeronlarla ilgili düzenlemeye değinirken Soma’da yaşanan ölümler ve diğer konularla ilgili sözlere de yer vererek; "Biz burada da bu yargısız infaza tabi tutulduk. Ama buradaki emekçiler bizimle olmaya devam ettikçe biz burada olmaya devam edeceğiz. Biz her zaman mazlumların ve mağdurların yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Taşeron yasa tasarısının Meclis gündemine geldiğini kaydeden Arslan, tasarının olumlu yönlerinin olduğunu ve maden çalışanlarına yönelik yeni düzenlemelere yer verildiğini belirterek, yasal düzenlemelerin eksiklerine rağmen hayırlı olmasını diledi. Arslan, "Bizim kültürümüzde takdir ya da tevekkül diye bir kavram vardır. Ama tedbirsizliğin faturasına takdir demek doğru değildir. Biz iş sağlığı ve güvenliğine son derece dikkat ediyoruz. Önlenebilir ve bütün yapacaklarımızı yaptıktan sonra işi takdire bırakıyoruz. Soma faciasını biz kaza olarak değil, cinayet olarak görüyoruz. Hayatlarının baharında bir avuç kömür için ömürlerini feda eden şehitlerimiz adına sesleniyorum. Ey işverenler bu acıları dindirelim. Biz 1 Mayıs'ta kazalar olmasın, gençlerimiz ölmesin diye haykırdık, ama birileri Taksim'e çıkalım mı çıkmayalım mı diye tartıştılar. Bizim gündemimiz meydan değil, emekçinin, insanın kendisidir. Hükümetin ve işverenlerin önce insan demesi gerekir, yani zihniyet değişikliklerine ihtiyacımız var. Yasal düzenlemeler keşke bu kazalar olmadan yapılsaydı" diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ HİZMET-İŞ’İN DE GÜNDEMİNDEYDİ

Türkiye'nin seçim yorgunluğu yaşadığını ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine girildiğini hatırlatan Arslan, "Bununla ilgili yeni provokasyonlar yapılmaya devam ediyor. Dikkatli olmak durumundayız. Bu milletin iradesi kimi seçmişse başımızın üstünde yeri var. Biz milletin seçtiği Cumhurbaşkanına saygı gösteririz. Demokratik özgür bir seçim olmasını diliyorum" dedi. Arslan ayrıca içinde bulunan sürecin bölgede huzur havası estirdiğine de vurgu yaparak şu sözlere yer verdi; "Biz bu barış sürecini önemli bir proje olarak görüyoruz ve başarılı olması için de gayretlerimizi sürdüreceğiz".

Konuşmalardan sonra yapılan seçimde Abdullah Efeoğlu şube başkanlığına yeniden seçildi. Yönetim kurulu üyeliklerine ise Mehmet Salih Tanrıtanır ve Nihat Yıldızbaş seçildiler.


 

(Menduh Çalışkan/Şehrivan)

Editör: TE Bilisim