ŞEHRİVAN HABER- Van Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası Van Şubesi tarafından toplu iş sözleşmesi imza töreni düzenlendi. Bir düğün salonunda düzenlenen imza törenine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Vali Yardımcısı Sinan Aslan, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Van Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve işçiler katıldı.

 

 

ZORLUOĞLU: SÜRECİ YAKINDAN TAKİP ETTİM

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Vali Zorluoğlu, belediye işçileri ile bir araya gelmenin kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek, yaptıkları sözleşmenin tüm işçilere hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti. Vali Zorluoğlu, “Yaklaşık 1,5 yıldır Van’da sizlerle omuz omuza, gönül gönüle Van’ımızın güzel insanlarına hizmet etmeye çalıştık. Bu şehirde belediyecilik anlamında dokunulmadık hiçbir el bırakmadık. Şehrimizi yıllardır hasret kaldığı hizmetlerle hep beraber buluşturduk. Bu hizmetlerin yanında işçi kardeşlerimiz ile sendika arasındaki iş sözleşmesi sürecini yakinen takip ettim.” Dedi.

 

ZORLUOĞLU: ERDOĞAN’IN ÇİZDİĞİ ÇERÇEVE DE HAREKET EDİYORUZ

 

İş sözleşmelerinde kurumların maddi imkânlarını dikkate alacaklarını ifade eden Zorluoğlu, “Bunun yanında işçi kardeşlerimizi memnun edecek, onların da yüzünü güldürecek rakamlarla bu işi bağlamayı hedefliyorduk. Çok şükür hem işçilerimizi memnun edecek, hem de kurumlarımızın yatırımlarını zorlamayacak noktada anlaşmış bulunuyoruz. Bu noktada adımlarımız tabii Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin çizdiği çerçeve içerisinde hareket ediyoruz. Bu sözleşmeyi esasında Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz adına gerçekleştirdik. Her zaman işçiden yana olan Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize şükranlarımı sunuyorum. İşçilerimizin de gayretle bu şehre hizmet edeceklerine yürekten inanıyorum. Tekrardan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

 

 

ÖZ: 2011 YILINDA ARKADAŞLARIMIZ SENDİKAMIZDAN ZORLA KOPARILDI

 

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz ise, Van Büyükşehir Belediyesi ile ilk toplu iş sözleşmesini 1990 yılında imzaladıklarını anımsatarak, “10 dönem toplu iş sözleşmesi imzaladık. 2011 yılında arkadaşlarımız sendikamızdan zorla koparıldı. Ama bugün yine bir aradayız. Biriz ve beraberiz. Yıllar önce yaptığımız gibi yine ilklere birlikte imza atıyoruz. VASKİ’de, BELVAN ve VANSU’da, yeni bir dönemi inşa ediyoruz. Sendika tarihini burada bir kez daha yazıyoruz. Üyelerimizin, tıpkı arılar gibi, kazançlarını helal ve temiz olandan elde etmek için çalışacaklarına, alın teri akıtacaklarına, kendilerine tevdi edilen emanetlere sahip çıkacaklarına, şehri imar edeceklerine ve bozmayacaklarına yürekten inanıyorum. Bu vesileyle toplu iş sözleşmelerimizin Van Büyükşehir Belediyemize, VASKİ Genel Müdürlüğümüze, BELVAN ve VANSU şirketlerimize, üyelerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

EFEOĞLU: ŞİMDİYE KADAR İMZALANMIŞ EN GÜZEL SÖZLEŞME

 

Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu da, 2 bin 850 kişinin toplu iş sözleşmesi için bir araya geldiğini dile getirerek, “Toplu iş sözleşmemizin üyelerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Taşeron çalışmasını tarihin çöplüğüne gömdüğü için, çalışanlarımızı bu kölelikten kurtardığı için ve bizleri bu sözleşme haklarına kavuşturduğu için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Burada imzalanacak sözleşmeler, şimdiye kadar imzalanmış en güzel sözleşmelerdir. Bu sözleşmeler üç yıllık yapılacak ve bundan sonra emekli oluncaya kadar maaşlara hep etki edecektir” dedi.

 

 

“HAKLARI YENİDEN ELDE ETTİK”

 

Efeoğlu, vali Zorluoğlu için Van’a geldiği günden bugüne kadar canla başla çalıştığını ifade ederek, “Çok güzel hizmetlere imza attınız. Bizden önceki sendikada işçiyi tehdit etmekte, işçiye şantaj yapmaktaydılar. İşçinin yanında aslan kesilir, işverenin yanında süt dökmüş kediydiler. Temizlik işçisine hiçbir hak almadan aidat kesecek kadar acımasızdılar. Bütün sözleşmeleri kapalı kapılar ardından işverenin emri ile imzalıyorlardı. Bizler daha önce kestikleri hakları yeniden elde ettik. Biz sözleşme sürecinde işçilerimizle sık sık bir araya gelerek istişare ettik. Ve bu sonuca ulaştık. 9 yıldır ilk defa sözleşme töreni düzenledik. Sözleşme sürecinde bizlere güvenen, bizleri destekleyen siz değerli kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu sözleşmede sizlere kazandırdığımız hakları açıklamak istiyorum. Büyükşehir ve VASKİ taban 150 liraya çekildi, gıda zammı yirmi kuruş, sosyal haklara ortalamam yüzde 25 – 26 zam, Birinci yıl yüzde 15, ikinci yıl yüzde 12 artı enflasyon farkı, üçüncü yıl yüzde 12 artı enflasyon farkı.” Şeklinde konuştu.

 

Tören, karşılıklı imzaların atılması ve plaket takdimi ile sona erdi.

 

Editör: TE Bilisim