Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sami Dinç Eğitim Destek Evi’ne yazı gönderen İpekyolu İlçe Eğitim Müdürlüğü, dershanenin Pazartesi günü kapatılmasını, kapatılmadığı takdirde güvenlik güçleri nezaretinde kapatılacağı iletildi. Verilen karara tepki gösteren öğrenciler ise, kararın kendilerini mağdur ettiğini, psikolojilerini bozduğunu ve kapatma kararının siyasi olduğunu söylediler.

 

İpekyolu Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sami Dinç Eğitim Destek Evi’nin kapatılmasını istedi. Eğitim Destek Evi’ne yazı gönderen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim destek evinin Pazartesi boşaltılmasını ve tüm eğitim faaliyetlerine son verilmesini istedi. YGS sınavına sayılı günler kalırken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün vermiş olduğu karar ile yüzlerce öğrenci mağdur olurken, öğrenciler verilen kararın tamamen siyasi olduğunu ifade etti.

 

HER DÖNEM 2 BİN BAŞVURU YAPILIYOR

2009 yılında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde eğitime başlayan ve lise ile üniversiteye hazırlık öğrencilerine eğitim veren Sami Dinç Eğitim Destek Evi’nde 7 yıl boyunca 5 binin üzerinde öğrenciye eğitim verildi. Her dönem 2 bin öğrenicinin başvurduğu dershanede ekonomik durumu iyi olmayan ve dershaneye gidemeyen 700 öğrenci dershaneye ücretsiz bir şekilde alınarak, sınavlara hazırlıkları yapılıyordu. Her yıl yüzlerce öğrenciyi üniversiteye kazandıran eğitim destek evinde birçok öğrenci il ortalamalarında büyük başarı göstererek Türkiye’nin çeşitli üniversitelerine girmeyi başarırken, eğitim destek evinde 7 yıl boyunca 2 bin öğrenci üniversiteye kazandırıldı.

 

2015 YILINDA ‘OLUR’ KARARI VERİLMİŞ

İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, eğitim destek evine gönderilen yazıda, kurumun izinsiz bir şekilde öğrenci barındırdığı ve faaliyet gösterdiği belirtilirken, yine kapatma yazısında kurumun, “30.01.2015 tarih ve 12290055 sayılı ilçe makamının oluru ile kurulduğu” ifadeleri ise dikkat çekti. Karar ile yaklaşık 700 öğrenci mağdur olurken, kararın yapılan denetimler sonucu kurumun izinsiz faaliyet gösterdiği belirtildi. Kurumun 07.03.2016 Pazartesi gününe kadar kapatılmasını isteyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, boşaltım işlemlerinin ise güvenlik güçleri eşliğinde gerçekleştireceğini belirtti.

 

SINAV HAFTASINDA KAPATILIYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararı ile Pazartesi günü kapatılacak olan eğitim destek evinde yüzlerce öğrenci 13 Mart’ta yapılacak olan YGS sınavına girmeye hazırlanırken, kapatma kararı ile birlikte 24 öğretmen ve yüzlerce öğrenci ise mağdur olacak. Verilen karara tepki gösteren öğrenciler ise, kararın kendilerini mağdur ettiğini, psikolojilerini bozduğunu ve kapatma kararının siyasi olduğunu söylediler. Sami Dinç Eğitim Destek Evi’nde öğrenim gören ve YGS sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencisi Ahmet Güler, kendisi gibi yüzlerce öğrencinin eğitim destek evinden ücretsiz bir şekilde faydalanarak, sınavlara hazırlandığını söyledi. Kapatma kararı ile birlikte kendilerinin mağdur olduğunu ifade eden Güler, “Sınav haftasında böyle bir kararın verilmesi kabul edilemez. Bizler yıllardır sınavlara hazırlanıyoruz. Maddi durumumuz kötü olduğu için ücretli dershanelere gidemiyoruz. Belediyenin bizlere sunmuş olduğu imkan ile burada yapılacak olan sınava hazırlanıyorduk. Şimdi bu imkanımız elimizden alınarak, bizlerin mağdur olmasına neden oluyorlar. Dershanemizin kapatılmasına karşıyız.” Dedi.

 

“MAĞDUR OLACAĞIZ”

Sami Dinç Eğitim Destek Evi öğrencilerinden olan Güler Durgun ise, kendisinin de lise son sınıf öğrencisi olduğunu ve yapılacak olan YGS sınavına buradan hazırlandığını dile getirerek, “Hepimiz maddi durumu kötü olan ailelerin çocuklarıyız. Burada ücretsiz bir şekilde eğitim görerek, sınavlara hazırlanıyoruz. Ama bugün eğitim gördüğümüz dershanenin kapatılmasını isteniliyor. Bu karar ile birlikte hepimizin psikolojisi bozuldu. Önümüzde ise çok zorlu YGS ve LYS sınavları var, biz bu sınavlara burada bizlere verilen eğitim ile hazırlanıyorduk. Şimdi Milli Eğitim Müdürlüğü dershanenin kapatılmasını istiyor. Bu karar ile hepimiz mağdur olacağız.” Dedi. 

Editör: TE Bilisim