Tuşba Belediyesi ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tarafından düzenlenen “Tuşba’da Fikirler Konuşuyor” münazara yarışması çeyrek finali yapıldı.

 

‘Eğitimde Okul Daha Önemlidir’ diyen Alaköy Anadolu Lisesi ile ‘Eğitimde Aile Daha Önemlidir’ diyen Abdurrahman Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri örneklemeler ve materyallerle tezlerini savundu. Çekişmeli geçen ve rakibinin savunduğu tezi çürütmek için büyük çaba gösteren Abdurrahman Gazi Anadolu Lisesi ekibi 92.58 puan alarak yarı finale yükselirken, Alaköy Anadolu Lisesi öğrencileri ise 85.00 puan aldı.

 

BEKİROĞLU: ÖNEMLİ KONULAR TARTIŞILDI

Münazara yarışmasını açılış konuşmasını yapan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu, münazara yarışması çeyrek final eşleşmesini gerçekleştirdiklerini söyledi. Bekiroğlu, “Aslında konulara baktığımız zaman ikisi de gerçekten çok önemli konular. Hangi konunun, hangisinden daha önemli olduğunu söylemek hakikaten çok zor. Şimdi burada arkadaşlarımız fikirlerini savunacak. Fikirlerini dile getirirken, anlatımları ile karşı tarafın tezlerini çürütmek için ellerinden gelen çabayı sergileyecekler. Dolayısıyla sadece konu hakkında belirtmiş oldukları fikirlerden ziyade hitabet, zamanı iyi kullanma, karşı fikri dinleyip ona karşı örnekler ve güncellemeler gibi diğer hususlarında göz önünde bulundurulması gerekmekte.” Dedi.

 

“BAŞKANIMIZ SÜREKLİ BİZİM YANIMIZDA”

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’nin eğitime duyarlı olduğunu söyleyen Bekiroğlu şöyle devam etti: “Eğitimin önemini, gençliğin yaşamında eğitim yerini ve katkısını bilen bir bilim insandır. Bu anlamda eğitimle ilgili yapmış olduğumuz bütün çalışmalarda başkanımız sürekli bizim yanımızda. Desteklerini hiçbir zaman eksik etmemektedir. Bize her birim müdürleri toplantısında derki insanı yaşat ki devlet yaşasın, tüm yaptığımız bu sıcak asfaltlar, parklar, temizlik ve çevre konularında yapılan faaliyetlerin hepsi insanın hayat standartlarını artırmak ve huzurlu, mutlu ve bahtiyar bir toplum ile birey içindir. Ben buradan tekrar çok kıymetli Belediye Başkanımız Fevzi Özgökçe’ye ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhlis Ceylani beye katkılarından dolayı çok teşekkür ederim.”

 

CEYLANİ: BAŞKA BİR ÖRNEĞİ YOKTUR

Yarışmada bir konuşma yapan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ise münazara yarışmalarında öğrencilerin güzel fikirler ortaya koyduğunu söyledi. Ceylani, “Gün geçtikçe Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz ile yaptığımız münazara etkinliğinin ne kadar faydalı olduğunu görüyoruz. Bu yapmış olduğumuz etkinliklerin bir örneği daha milli eğitim ve yerel yönetimler arasında yoktur. Biz birbirimizle varız. Arkadaşlar biz yenilikçiliğimizle büyümek istiyoruz. Allah’ın izniyle ayrı gayrı yok. Arkadaşlar birlikten kuvvet doğar. Bizler gençliğimize çok önem veriyoruz ve gençliğimizin daha net daha anlaşılabilir bir ortamda yetişmesi adına Tuşba Belediyesi ve ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak elimizden geleni yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

Yarışma sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler için hazırlanan hediyeler verildi. Münazara yarışması hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

 

Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen münazaranın çeyrek final mücadelesine, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, okul müdürleri, öğretmen, veliler ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilisim