Van'ın Bahçesaray İlçes'nde karla mücadele çalışması yapan kepçe operatörünün üzerine çığ düştü. Kepçe operatörünün kurtarılması için Jandarma ve köylüler yoğun bir çalışma başlatırken, AFAD ekipleri ise yolların kapalı olması nedeniyle bölgeye ulaşamıyor.

Bahçesaray ve çevresinde 3 gündür etkili olan kar yağışının durmasını ardından kapalı olan mahalle ve mezra yollarının açılması için yoğun bir çalışma başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekipleri dün kapalı olan Bahçesaray ilçesinin yolunu açmak için yoğun bir çalışma başlattı. Belediye ekipleri de ilçeye 16 kilometre uzaklıkta bulunan Altındere Mahallesi Dikmenler Mezrası'nda bulunan bir hastanın kurtarılması için çalışma başlattı. Hasta kurtarılıp ambulans ilçeye döndükten sonra kepçe operatörü Vasıf Karaca, yoldaki çalışmalarını sürdürdü. Bu sarada ise kullandığı kepçenin üzerine çığ düştü ve tonlarca ağırlığındaki kar kütleleri kepçeyi dere yatağına sürükledi.

 

AFAD EKİPLERİ BÖLGEYE ULAŞAMADI

Olayın haber alınması üzerine ilk etapta köylüler bölgeye ulaştı. Yetkililerin olaydan haber alması üzerine de bölgeye karakollardaki jandarma ekipleri gönderildi. Köylüler ve jandarma çığ bölgesinde çalışma yaparken, AFAD ekiplerinden de yardım istendi. Ancak bir çok noktaya çığ düşmesi ve yolun kapalı olması nedeniyle ekipler halen bölgeye ulaşamadı.


BÖLGEYE ULAŞILAMIYOR

Bu arada, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer'in koordinasyonunda operatör Vasıf Karca'nın kurtarılması için çalışma başlattı. Ancak bölgedeki yolların kapalı olması nedeniyle ekiplerin bölgeye ulaşmakta zorluk çektiği belirtildi.

 

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın Başkanlığında bir kriz masası kuruldu. Kriz masasında Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer ve diğer yetkililer de yer alıyor. Afad ekipleri olay yerine sevk edilirken, Karayolları ile de koordineli çalışılıyor. Olayın çığ düşmesi sonucu oluştuğu, kar ekibinde yer alan Loderin yaklaşık 500 metrelik bir uçurumdan aşağıya düştüğü belirtildi. Olay yerinin çalışmaya elvermediği için kurtarma ekiplerinin işinin zorlaştığı, ekiplerin Loder sürücüsü Vasfi Karaca'ya ulaşmak için yoğun çaba gösterdiği bildirildi.

Editör: TE Bilisim