Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ‘Atık Yemek Toplama Kutusu’ dağıtımına başladı.

Edremit Belediyesi Van Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla başlattığı ‘Çöpe Değil, Bana At’ sloganıyla başlattığı atık yemek ve bayat ekmeklerle sokak hayvanlarını besleme projesini hayata geçirdi.

 

Proje kapsamında Edremit İlçesi’ne bağlı özellikle TOKİ’ler ve toplu yaşam alanlarına bıraktıkları Atık Yemek Toplama Kutuları ile topladıkları yemek ve bayat ekmekleri daha önce hazırlamış oldukları beslenme odaklarına aktararak sokak hayvanlarının beslenmesini sağlayacak. Bu proje sayesinde sokak hayvanlarının merkeze inmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında el ilanları ve afişler de bastırılarak ilçenin her tarafına asıldı, halk bilgilendirildi.

 

Proje kapsamında kısa bir açıklama yapan Edremit Belediyesi Zabıta Müdürü Suzan Çelebi, bu projeyle toplanan atık yemeklerin sokak hayvanları için tek bir yerde toplanacağını belirtti.

Çelebi; “Edremit Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yapmış oldukları Atık Yemek ve Bayat Ekmek projesi ile sokak hayvanlarının kente girmemeleri için belirlediğimiz noktalara beslenme odakları koyduk. Bu proje dahilinde var olan kutularımızı yerleşim yerlerine bırakacağız. Halkımızdan bayat ekmekleri ya da atık yemeklerini çöpe değil de bu kutulara koymalarını ve üzerinde yazılı olan telefon numaralarını arayarak bize ulaşmalarını bu sayede alınan kutuları kentin dışında bulunan beslenme odaklarına koyarak hem sokak hayvanlarını doyurmuş olacağız hem de sokak hayvanlarını açlık yüzünden yerleşim yerlerine inmemelerini sağlama hedefindeyiz. Bu anlamda halkımızın da bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz.” dedi. Atık Yemek Toplama Kutusu bırakılan yerlerde halkta bu projeyi sahipleneceğini belirterek. Böyle bir proje hazırladıkları için belediye personeline teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim