Van Ekonomist Dergisi tarafından İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 1. Van Ekonomi Zirvesi öncesi kriz yaşandı. Zirveye konuşmacı olarak davet edilen Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya ve Van TSO Başkanı Necdet Takva isimleri son dakikada konuşmacı listesinden çıkarıldı. 

 

KAYA ZİRVEYE GİTMEME KARARI ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı zirvedeki değişikliğin Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından yapıldığı öğrenilirken, Bekir Kaya yaşananlar üzerine zirveye katılmama kararı aldı. 

 

KAYA TWİTTER’DEN YAZDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Kaya, “Bugün İstanbul’da düzenlenecek olan Van Ekonomi zirvesine Cumhurbaşkanının konuşmamıza tahammül göstermemesinden dolayı katılmayacağız. Bu zirve Cumhurbaşkanlığı tarafından AKP seçim propaganda toplantısına dönüştürülmüştür. Dostlarımızın bilgisine.

 

BİR AÇIKLAMADA CHP İL BAŞKANI CEMAL ŞEN'DEN

Konu hakkında gazete olarak görüştüğümüz Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Cemal Şen şu ifadelere yer verdi: "Bugün burada Van ekonomisi ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yapılacaktı. Bu toplantıya bildiğiniz üzere Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı. Biz bu toplantıda gerek seçilmişler olan belediye başkanlarımız gerekse de STK'ların söz hakkı almalarını bekledik. Ancak daha öncesinde konuşmacı olarak listeye alınan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya faşist bir yaklaşımla listeden çıkarıldı. Bizde bunu kabul etmeyen CHP İl Başkanlığı olarak toplantıyı terk ettik."

 

BÜYÜKŞEHİR'DEN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

Zirveye konuşmacı olarak davet edilen Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya isminin son dakikada konuşmacı listesinden çıkarılmasının ardından Van Büyükşehir Belediyesi ve VAN TSO tarafından yazılı açıklama yapıldı.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Bugün İstanbul’da düzenlenen 1.Van Ekonomi Zirvesi’ne daha önce konuşmacı olarak davet edilen ve hazırlıklarına uzun zamandır aktif destek veren kurumlar olarak zirveden çekildiğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Uzun bir süredir Van’da hazırlıkları devam eden, Van için önemli olarak gördüğümüz zirveye maddi manevi her türlü desteği verdik. Zirvenin yapılmasına 24 saat kala Cumhurbaşkanlığı makamı konuşmacı listesi üzerinde kendi tasarrufunu kullanarak bir değişikliğe gitmiş, Van Ekonomisini anlatması gereken kurumlar konuşmacı listesinden çıkarılmıştır. Kentin en önemli kurumları olan VANTSO ve Van Büyükşehir Belediyesi zirvenin ana destekçileri oldukları halde kendilerine konuşma hakkı tanınmamıştır. Bu yaklaşımı doğru bulmadığımız bahisle, zirveye katılmama kararı aldık. Kurumlar adına gerekli açıklama Van’da kamuoyuna detayları ile açıklanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Van Büyükşehir Belediyesi - VAN TSO”

 


 

ŞEHRİVAN HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim