Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile geçen 14 Ocak'ta El Kaide örgütüne yönelik 6 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuklanan 11 şüpheliden 6'sı tahliye edildi. Tahliye olanlar arasında 'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk da bulunuyor.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile 14 Ocak'ta Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından Van, Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de yapılan operasyonlarda 25 şüpheli gözaltına alındı. Savcılıkta ifadeleri alınan 25 şüpheliden 13'ü tutuklanırken, 12'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İDDANAME KABUL EDİLDİ

Tutuklu 13 sanıktan İ.Ş., A.K., O.Y., Ü.İ., E.M. ve Ş.Ç. hakkında hazırlanan iddianame, Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Geçen 6 Ağustos'ta Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada bu 6 sanıktan 2'si tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Operasyonla ilgili, 4'ü hakkında iddianamesi hazırlanan 11 sanık tutuklu kaldı.

ADLİ KONTROLDEN BIRAKILDI

Van F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan 'Ebu Hanzala' kod adlı Salih Bayancuk'un da aralarında bulunduğu haklarında iddianame hazırlanmayan 7 tutukludan 6'sı da geçen perşembe günü Van Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararla tahliye edildi. El Kaide örgütüne yönelik yapılan operasyonda geçen ocak ayında tutuklanan 6 kişinin, adli kontrol hükümlerinin uygulanarak tahliyelerine karar veren mahkeme, gerekçe olarak da delil durumu ve halen iddianamenin hazırlanmamış olmasını göz önünde bulundurduğu belirtildi. Operasyon kapsamında 5 tutuklu kaldı.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim