İlçenin en büyük mahallelerinden bir tanesi olan Elaçmaç (Selexane) hizmet ile tanışmaya başladı. Gürpınar Belediyesi tarafından Selexane (Elaçmaz) Mahallesi'nin içi tamamen kilitli parke taşları ile döşenirken, mahalle sakinleri bundan son derece memnun kalarak, "mahallemiz ilk kez hizmet alıyor. Yollarımız çamurdan ve tozdan geçilmiyorken, şimdi tertemiz oldu" diyerek belediyeye teşekkür ettiler. Belediye eş başkanları ise ilçenin birkaç mahallesi dışında tüm yerleşim yerlerinin hizmete oldukça aç olduklarını, asgari ölçeklerde bile olsa hizmetten mahrum bırakıldığını kaydederek, "yılların getirdiği ihmalkârlığı ve açığı kapatabilmek için elbirliği ile gecemizi gündüzümüze katarak çalışmamız gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

 

İlçe Merkezine 87, Özalp'e ise 15 kilometre uzaklıkta bulunan Selexane (Elaçmaz) Mahallesi'nin yolları kilitli parke taşları ile döşendi. İlçenin en uzak mahallelerinden olan ve mahrumiyet bölgesi olarak tanımlanan Elaçmaz Mahallesi'nin yollarının Gürpınar Belediyesi tarafından yapılmasını halk oldukça olumlu karşıladı. Mahalle sakinleri belediye tarafından kendilerine sunulan hizmetten son derece memnun olduklarını belirtirken, "iyiki de Van Büyükşehir oldu. Yoksa bu güne kadar olduğu gibi yine hizmet alamayacaktık" ifadelerine yer verildi.

 

'VAN'IN TÜM MAHALLE YOLLARININ BÖYLE OLMASINI DİLİYORUZ'

Elaçmaz Mahallesi Muhtarı Reşat Gündoğdu aldıkları hizmete ilişkin yaptığı açıklamada, eskiden yollarının çamurdan ve pislikten geçilmediğini, belediyenin ilçe yollarına el attığını ve şimdi modern bir şehir görüntüsüne kavuştuğunu kaydederek, "bundan dolayı belediye ve belediye eş başkanlarına teşekkür ediyorum. Dileriz ki Van'ın tüm mahallelerinin yolları böyle modern bir görünüme kavuşur" açıklamasını yaptı. Mahalle sakinlerinin de belediyenin sunmuş olduğu hizmetten son derece memnun olduğunu aktaran Gündoğdu, "evlerinin önü bile kilitli parke taşları ile döşeniyor. Eskiden kışın çamurdan, yazın tozdan topraktan geçilemeyen yollar bu gün yapılmış durumdan bundan dolayı son derece memnun ve sevinçliler" dedi.

 

'HİZMET İÇİN YOLLANAN PARALARIN AKIBETİNİ MERAK EDİYORUZ'

Gürpınar Belediyesi Eş Başkanları ise konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundular. İlçe merkezinde bulunan birkaç mahalle dışında neredeyse hizmet ile tanışmadıklarını, geride kalan mahallelerin en zaruri ihtiyaçlarının bile karşılanmadığına dikkat çekerek, "oysa her yerleşim yerine, nüfusu oranında ödenek yollanması gerekiyordu. Şimdi merkezi hükümet ya bu ödeneği yollamamış, ya da köylere hizmet için yollanan ödenekleri birileri farklı yerlere harcamış" ifadelerine yer vererek, önceki dönemlerde ilçeye bağlı köylere hizmet götürülmemesine ve halkın kendi kaderlerine terk edilmesine sert tepki gösterdiler. Kendilerinin, gecelerini gündüzlerine katarak halka hizmet edeceklerini, kendilerinin hizmet etmek için var olduklarının altını çizen Belediye Eş Başkanları, "yıllardır halkımızı mahrum bıraktıkları hizmeti biz halkımıza götürecek, halkımız ile el ele vererek tüm sorunlarınızı çözeceğiz. Birileri kimliklerinden, siyasal düşüncelerinden dolayı bir yerleşim yerini görmezden gelmiş olabilir. Ancak biz bunu yapmayacak, ilçemiz sınırları içeresindeki bulunan tüm yerleşim yerini bir ve eşit görerek, belediyenin de tüm imkân ve olanaklarını da seferber ederek, hizmet edeceğiz" açıklaması yapıldı.

 

12 MAHALLENİN YOLLARINA KİLİTLİ PARKE TAŞI DÖŞENECEK

Belediye Fen İşler Müdürlüğü ise yaptığı açıklamada, bu yıl programlarına 12 mahalleyi aldıklarını, sezon sonuna kadar bu mahallelerde yol sorununu halledeceklerini, tozdan, çamurdan geçilemeyen yolları kilitli parke taşları ile kaplayacaklarını, ayrıca uygun yerlerde kaldırım çalışması yapacakları açıklaması yapılırken, mevsimlerin el vermesi durumunda planlamanın üstüne çıkmayı hedefledikleri bilgisine yer verildi. 

Editör: TE Bilisim