Van’ın 5 yıldızlı oteli Elite World Van Hotel, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle engellileri ağırladı.

 

Van’ın 5 yıldızlı otellerinden olan Elite World Van Hotel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Konya Beyhekim Özel Mesleki Eğitim Okulundaki engellileri ağırladı. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Elite World Van Hotel Genel Müdürü Oktay Aksoy, otel olarak her zaman bu tür organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “2013-2014 yılında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile birlikte Türkiye’nin her yerinden 70 öğrencimizi otelimizde konaklattık. Bugün de yine Konya Beyhekim Özel Mesleki Eğitim Okulundaki engellilerimizi otelde ağırladık. Engellilerimiz, bir yandan oteli gezdi, bir yandan da departman müdürlerinden bilgiler aldılar. İlk defa beş yıldızlı bir otele gelen engelli kardeşlerimiz; restoran, resepsiyon ve mutfakla tanışma fırsatı buldular. Bugün Elite World ailesi olarak onların gözündeki mutluluğa şahit olduk. Bununla ilgili tüm arkadaşlarımızın bu tür projelere vesile olmalarını istiyoruz. Bu öyle bir durum ki; engellilerin gözlerindeki heyecanı görmek, göstermek ve bunları açıklamak çok güzel bir duygu. Elite World olarak bu tür projelere her zaman ev sahipliği yaptık, bundan sonra da yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

Elite World Satış ve Pazarlama Müdürü Salih Çiftçi ise, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçerek böyle bir projelerinin olduğunu bildirdiklerini belirterek, “Bu öğrencilerimiz, ileriki süreçte turizm sektöründe çalışabilecek kardeşlerimizdir. Bu bir kader değildir. Bununla yaşama adapte olmak ve herkesin de elinden geldiğince yapması gerektiğini, bizlerin de ne gerekiyorsa katkıda bulunacağımızı belirttik. Onlarda bizi kırmayarak otelimizi ziyaret ettiler. Hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ve SODES kapsamında desteklenen ‘Engelleri aşıyorum, mesleğimle buluşuyorum’ projesi bünyesinde kurulan konaklama ve seyahat atölyesinde eğitim alan 20 öğrenciyi otelde gezdirdiklerini ifade eden projeden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl de, “Engelli bireylere yönelik açılan kurslarda eğitimlerine devam eden öğrenciler, aldıkları eğitimin uygulama alanlarını da ziyaretlerde bulunmaktadır. Bu bireyler varlıklarıyla hayatımıza anlam katmaktadırlar. Onlar toplumun her alanında aktif olarak bulunmalıdırlar. Eğitim, bu bireylerin engellerinin kaldırılması konusunda en etkin silahımızdır” dedi.

 

Elite World Van Hotel’in kendilerine sundukları imkandan dolayı memnuniyetini dile getiren Göl, “Otelimizin bugün bize sunduğu bu imkan çerçevesinde çocuklarımız konuklama ve seyahat alanındaki eğitimlerinin gerçek anlamda uygulaması yapılan bu ortamı görmüş oldular. Bu yüzden Elite World Oteli yetkililerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Ömründe ilk defa 5 yıldızlı bir oteli gezmenin sevincini yaşayan öğrenciler ise, otel yetkililerine teşekkür ettiler. 

Editör: TE Bilisim