Türkiye’nin 41 ilinde bulunan Yemek Sanayicileri Derneği’nin Van’da ki temsilciliğinin açılışı gerçekleşti. Van Gölü Yemek Sanayicileri Derneği(VAYSAD) açılışı, Nedim Odabaşı İş Merkezi’nde düzenlenen ve Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ’ın katıldığı tören ile gerçekleşti. Törene Milli Eğitim Bakanlığı temsilcilerinin yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan temsilciler de katıldı. Törende YESİDEF Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ ve VAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Muttalip Bayat söz aldı. Bayat, Genel Başkan Bozdağ’ın ve diğer bakanlık temsilcilerinin katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirirken bu yolda gördüğü desteklerin kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Bayat “Mesleğimizi babamızdan gördüğümüz şekilde ilerletirken modernize olmanın ve çağa ayak uydurmanın vazgeçilemez olduğunu anladık. Bu düşüncelerle Van Gölü Yemek Sanayicileri Derneği’ni açmak üzere yeni bir yola çıktık. Bizleri bu yolda yalnız bırakmayan değerli YESİDEF Genel Başkanım Hüseyin Bozdağ’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

 

‘İLİMİZE KATKI SAĞLAYACAK’

 

VAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Bayat “Öncelikle Genel Başkanımıza, Yönetim Kurulu Üyelerimize ve Bakanlık Temsilcilerimize hoş geldiniz diyorum. Açılışımıza gösterdiğiniz ilginin bizleri onurlandırdığını belirtmek isterim. Burada çok geç kalınmış bir açılışa imza attık. Fakat bundan sonraki adımlarımız bizi ileriye taşıyacak ve geç kalışımızdan kaynaklanan mesafeleri ortadan kaldıracağız. Ben kurum amirlerini paydaşlarımız olarak görüyorum ve onların da bu yoldaki desteklerini bekliyorum. Ben herhangi bir konuşma metni hazırlamadım fakat burada söyleyeceklerim sizlerin yoğun ilgisini görünce kafamda oluşmaya başladı. Ben inanıyorum ki açtığımız bu dernek gerek ülkemizin gerek de ilimizin gelişmesine büyük katkılar sağlayacak.” dedi.

 

‘EM GIŞT BIRAYE HEVIN’

 

YESİDEF Genel Başkanı Bozdağ ise firmanın kısaca amaçlarından bahsederken çözüm sürecine değinerek Kürtçe Hepimiz kardeşiz diyerek sözlerini noktaladı. Bozdağ “Değerli konuklar Türkiye’nin 41 ilinde bulunan Yemek Sanayicileri Derneği’nin Van Şubesi’nin açılışına hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Çok kutladığım takdir ettiğim bir başkanımız var burada. İnanıyorum ki bu başkan ve yönetim kurulu ile büyük adımlar atılacak güzel mesafeler kat edilecektir.  Van’a hayırlı olmasını dileyerek başlıyorum. Yemek Sanayicileri Dernekleri 1 Milyona yakın vatandaşa istihdam alanı oluşturan derneklerdir. Bu yüzden ülkemiz adına büyük önem arz ettiğini belirtmek istiyorum. YESİDEF hastanelerin, okulların ve birçok kurumun yemeklerini hazırlayan firmaların ortak bir çatısıdır. Yaklaşık 20 Milyon Dolar gibi bir piyasası var işimizin. Güç kontrol altında oldukça sizindir. Kontrol edemezseniz güç sizin olmaktan çıkar. Van’a gelmişken çözüm süreci ile ilgili de bazı noktalara değinmek isterim. Bu süreç hepimizin büyük bir arzu ile temenni ettiği bir süreçtir. İnşallah bizim bu iller arasında kurduğumuz ortak çatı sürece katkılar sağlar. Son olarak da sözlerimi Muttalip Bey’in bana öğrettiği bir söz ile noktalamak istiyorum, “Em gişt bıraye hevın”.(Hepimiz kardeşiz)” gibi ifadeler kullandı.


Ömer Faruk TOKTAŞ - Şehrivan

Editör: TE Bilisim