Derece kademe intibaklarından doğan haklarını alamadıklarını söyleyen İl Özel İdaresine bağlı Köy Hizmetleri mevsimlik işçi emeklileri haklarının geri verilmesini istiyor. Birçok ilde hakların ödendiğini ifade eden emekliler İl Özel İdaresi Genel Sekreterinin bu soruna kulak tıkadığını ileri sürdü. Defalarca AK Parti Milletvekillerinden destek istediklerini söyleyen emekliler soruna bir çözüm bulunamadığını belirtti.

“ÖDEMELERDE OYALAMAYA GİDİLDİ”
Emekliler yaptığı yazılı açıklamada, “Bizler uzun süre köy hizmetlerinde çalışıp emekli olduk. Şanlıurfa il özel idaresi çalışanları kurumda çalışılan mevsimlik sürede intibaklarının yapılmayışından dolayı açmış oldukları davayı kazanıp, söz konusu dava yargıtay da onandığından derece kademe intibaklarından doğan haklarını aldılar. Ödemeler örnek teşkil ettiğinden 81 ilde çalışan tüm personellerin geriye dönük beş yıllık hakları ödendi. Aynı haklar son beş yıl içinde emekli olanları da kapsadığından, Türkiye’de 48’in üzerinde ilde söz konusu emeklilerin hakları ödendi. Diğer illerde de ödenmeye başlandı. Biz Van çalışanları olarak 3 aydan fazla bir süredir müracaat etmemize rağmen haklarımız ödenmemiştir. Bizlerden mahkemeye dava açmamız adına dilekçelerimizi aldılar ama ödemede hep oyalama taktiğine gidildi. Bu konuyu defalarca AKP yönetimine, vekillerine ve adaylarına taşımamıza rağmen bir sonuç alamadık. Bizler şunu iyi anladık ki AKP Van Yönetimi vekil ve adayları İl Özel İdare Sekreteri Ferit Dağdeviren’e söz geçiremiyor. Bir aydan fazla bir süredir Maliye Bakanlığı’ndan para istenmiş ama bir türlü bu parayı vekillerimiz getirtememiş.” Dedi.

“AİLELERİMİZ İLE MAĞDUR DURUMDAYIZ”
Açıklamanın devamında ise şu sözlere yer verildi:
“300 emeklinin hakkını ödeyemeyen AKP adaylarının bir milyon nüfuslu Van’ı nasıl idare edecekleri merak konusu, bizler ailelerimizle beraber mağdur durumdayız. Oyalama taktiği ile bizleri perişan etmeyin. Ödeme yapılmayacaksa açıkça yapılmayacağını belirtin bizlerde hukuki yönden haklarımızı arayalım. Bizleri ve ailelerimizi sevindirenleri Allah da sevindirir, mağdur edenleri Allah da mağdur eder inşallah.” Denildi.


Önder ALTINAL

Editör: TE Bilisim