Emek Partisi (EMEP) Van İl Örgütü, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yapılan karşılıklı suçlamalara ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada ayrıca dün sabah meclisten geçen İç Güvenlik Yasası'na ilişkinde sözlere yer verildi.

 

“AKP’Yİ AĞIRLAŞAN KOŞULLAR ÇATLATMIŞTIR”

Açıklamada yaşanılan tartışmaların giderek ağırlaşan ekonomik koşullara yol açıldığı belirtildi. “ Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan sözleriyle gün yüzüne çıkan AKP içindeki çatlaklara, giderek ağırlaşan ekonomik, sosyal ve siyasal koşullar yol açmıştır. Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek arasındaki karşılıklı suçlamalar, AKP içindeki yaşanması muhtemel büyük depremlerin öncü sarsıntılarıdır. Milletvekili listeleri belirginleştikçe kavganın daha da kızışacağı beklenmelidir. Kısacası vazo eski haline getirilemeyecek biçimde kırılmıştır. Uluslararası güçler ve işbirlikçi egemenler tarafından bir iktidar bloğu olarak örgütlenen AKP için “sıcak para” bolluğunda yaşadığı “lale devri” bitmiş; koşullar ağırlaştıkça ülkenin temel meselelerine ilişkin hiçbir çözümünün olmadığı açığa çıkmıştır. Pasta küçülmüş rant kavgası büyümüştür. Rant dağıtım AŞ’ye dönüşmüş partiye kim hakim olacaktır? Kavga bunun kavgasıdır. Davul hükümetin sırtında tokmak sarayın elinde gidilemeyeceği belli olmuştur.” Sözlerine yer verildi.

 

EMEP: 8 HAZİRAN BEKLENMEMELİDİR

Açıklama şöyle devam etti: “Tüyü bitmemiş yetim”in , “garip gureba”nın hakkının nasıl yendiği ülkenin ve halkın kaynaklarının nasıl yağmalandığı, bu kavga esnasında tarafların birbirleri hakkında söyledikleriyle bir kere daha gözler önüne serilmiştir. Arınç’ın Gökçek, Gökçek’in Arınç için yaptığı suçlamalar bizzat kendi ağızlarından itiraf  niteliğindedir. Yargı olaya el koymalı bu sözleri suç duyurusu sayarak yargılama sürecini derhal başlatılmalıdır. Bülent Arınç ifade ettiği gibi “cam” gibi adamsa 8 Haziran’ı beklememeli, Gökçek’le ilgili seçimden sonra konuşmak istediğini belirttiği 100 konu neyse vakit geçirmeden kamuoyuyla paylaşmalıdır.”

 

“ÇÖZÜM SÜRECİ İÇ GÜVENLİK PAKETİYLE ZEHİRLENMİŞTİR”

Çözüm sürecinin iç güvenlik paketiyle zehirlendiğini belirtilen açıklamada, “Arıç’ın Gökçek için söylediği “Ankara’yı parsel, parsel sattı” iddialarına karşı herhangi bir işlem yapılmazken, yolsuzluklara, işsizliğe, iş cinayetlerine karşı eylem yapanlara, dili, kültürü, kimliği için mücadele edenlere karşı sokaklara çıkanlara, kısacası AKP’nin baskıcı rejimine karşı mücadele eden herkese yönelik hazırlanan “İç Güvenlik paketi” bu sabah meclis genel kurulunda kabul edildi. Dolmabahçe Sarayı’nda yapılan açıklamanın ardından oluşturulan İzleme Komisyonu üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın itirazı ile başlayan bu çatlağın, iç güvenlik paketinin alelacele meclisten geçirilmesi ile devam etmesi, AKP’nin Kürt sorununa yaklaşımını bir kez daha göstermiştir. “Çözüm” den AKP’nin anladığı kendisine karşı olan her kesimi zorla itaat ettirip, cezaevlerine atmaktır. Halkımızın barış ve ortak yaşam için mücadele ederek desteklediği süreç, İç Güvenlik Paketi’nin meclisten geçirilmesiyle birlikte zehirlenmiştir.” Denildi.

 

HDP’YE DESTEK ÇAĞRISI YAPILDI

Tüm kesimlerin HDP’ye davet edildiği açıklamada son olarak şunlar kaydedildi: “Halkımız yoksulluktan inlerken, kendilerine saraylar yaptırıp saltanat oluşturanların yüzünü iyi görmeliyiz. 7 Haziran’da yoksulluğun, yolsuzluğun ve yasakların simgesi AKP iktidarına hak ettiği dersi vermek için, antidemokratik seçim barajının yıkılması için, emekten, barıştan, demokrasiden yana olan herkesi partimizin de ittifak yaptığı HDP’yi desteklemeye çağırıyoruz.” 

Editör: TE Bilisim