2011 Yılında yaşanan depremlerin ardından yeni hazırlanan imar planı bir türlü askıya çıkarılmayınca esnaf isyan etti. İşlerini kapatma derecesine geldiklerini söyleyen emlakçılar, bugün sanat sokağında bir araya gelerek, İmar planındaki belirsizliğe tepki gösterdi.
Van Emlakçılar Dayanışma Derneği öncülüğünde toplanan emlakçılar, depremin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen bir türlü bitirilemeyen ve her seferinde askıya çıkarılıp tekrar gönderilen imar planının belirsizliğinden dolayı uzun süredir iş yapamamaktan şikayet etti.

ESNAFIMIZ KAPATMA DERECESİNE GELDİ
Emlakçılar adına açıklamalarda bulunan Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek, İmar planının belirsizliğinden dolayı üyelerinin kepenk kapatma derecesine geldiğini söyleyerek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne seslendi.
Özdek, “İlimizde yaşanan depremden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Van Belediyesi tarafından yeni çizilen imar planı halkımızın ve üyelerimizin beklentilerine cevap olmamıştır ve yapılan itiraz sonrası sözde yapılan değişiklikler ile göz boyama ve beklentileri erteleme girişimlerinde bulunmaları, depremin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen bir türlü bitirilemeyen ve her seferinde askıya çıkarılıp tekrar gönderilen imar planının belirsizliğinden dolayı üyelerimiz uzun süredir iş yapamamaktadır. Üyelerimiz kepenk kapatmaktadır. Biz buradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne sesleniyoruz ve onları buradan kınıyoruz. Bu süreç emlak sektöründen başka bir sektörde çalışmayan ve başka geliri olmayan, devlete karşı vergisini aksatmadan ödeyen üyelerimizin ciddi sıkıntılar yaşamasına ve işyerlerinde çalışan elemanlarını işten çıkarmalarına ve kazanç elde edemediklerinden dolayı iş yerlerinin kapanmasına sebep olmaktadır. “ dedi.

“VAN’IN KADERİYLE OYNANMAK İSTENİYOR”

18. madde ile ilgili de sıkıntılarını dile getiren Özdek, “İmar Kanununun 18. Maddesi ile Van’ın kaderiyle oynanmak isteniliyor. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Bizler bu olumsuz gidişatı kabul etmiyoruz. Van köy kente gitmektedir. Van da büyük kayıplar yaşanmakta ve sermaye başka illere kaymaktadır. Bu imar planının bitirilmemesi Van’ı depremden daha çok etkilemiştir. Biz bu olanları kesinlikle kabul etmiyoruz. Esnaflarımız bu bayram arifesinde büyük sıkıntılar çekiyor. 18. Madde mağdurlarının göz önünde bulundurulmasını ve yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz buna bir çözüm bulun. Tüm katılımcılara ve basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum.” Şeklinde ifadeler kullanmıştır.” Şeklinde konuştu

Editör: TE Bilisim